Un grup de români, care se dădeau surdomuți la cerșit, au fost arestați în Italia. Cum s-au justificat în fața polițiștilor

O grupare infracțională din Italia, formată din 17 români, a fost destructurată de autoritățile din această țară. Aceștia cerșeau în orașul Veneția.

23 iun. 2022, 23:22
Un grup de români, care se dădeau surdomuți la cerșit, au fost arestați în Italia. Cum s-au justificat în fața polițiștilor

Se pare că cei 17 români cereau bani turiştilor din Veneţia în numele unei fundații internaționale, pretinzând că sunt surdomuţi pentru a câștiga empatia și încrederea oamenilor.

17 români, care se dădeau la cerșit surdomuți, au fost arestați în Italia

Motivul invocat de cei 17 români era construirea unui centru internaţional dedicat asistenţei persoanelor surde, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor săraci, scrie adevarul.ro. 

Citește și: Un român a îngrozit Italia. Şi-a ucis prietenul şi i-a cărat cadavrul cu scuterul, prin oraş. Scene bizare filmate de camere

Și, ca să fie sigur că povestea lor este una credibilă, așa-zișii surdomuți spuneau că fac parte dintr-o asociaţie cunoscută, și anume Handicap International.

În schimbul banilor pe care îi primeau, românii înmânau trecătorilor formulare de donaţie, scrise în italiană şi germană, pentru a fi completate şi semnate. Cei 17 au fost arestaţi, după o cercetare a poliţiei din Caorle, un orăşel din provincia Veneţia.

După arestare, carabinierii au predat 12 procese verbale pentru „încălcarea reglementărilor de securitate urbană privind interzicerea colectării semnăturilor şi a fondurilor”.

Citește și: Două românce, mamă și fiică, găsite moarte în casă în Italia. Suspectul este soţul italian al mamei

Mai mult decât atât, autoritățile au dispus sechestru pe sumele de bani şi materiale, după o serie de operaţiuni în care au utilizat echipamentele disponibile, inclusiv dispozitivele de citire a plăcuţelor de înmatriculare ale sistemului de supraveghere video.