Un grup de stat va deveni al patrulea operator de telefonie mobilă din Ungaria

Un consorţiu de stat, care include şi Compania naţională de poştă (Magyar Posta), a câştigat licitaţia pentru a deveni al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobilă pe piaţa din Ungaria, a anunţat marţi Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Ungaria, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 14:18
Un grup de stat va deveni al patrulea operator de telefonie mobilă din Ungaria

Potrivit autorităţii, consorţiul câştigător mai include şi firma de electricitate de stat MVN şi Banca publică de dezvoltare MFB Invest, a oferit 10 miliarde de forinţi (44 milioane de dolari) pentru o frecvenţă de 900 de MHz.

 

‘Ca urmare a licitaţiei, piaţa actuală formată din trei membri va permite intrarera celui de al patrulea furnizor’, a anunţat Autoritatea, precizând că aceasta va conduce la creşterea calităţii serviciilor şi stimulare competiţiei. În prezent, în Ungaria operează trei operatori de telefonie mobilă: Telenor ASA (Norvegia), Vodafone Group PLC (Marea Britanie) şi Magyar Telekom Nyrt. (companie deţinută de grupul german Deutsche Telekom AG).

 

Anterior, Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Ungaria a anunţat că a fost nevoită să respingă ofertele depuse de companiile RCS&RDS (România) şi Viettel (Vietnam).

 

 

RCS & RDS este un important furnizor de servicii de televiziune prin cablu în România şi Ungaria. Omul de afaceri Zoltan Teszari deţine 43% din RCS&RDS, ceilalţi acţionari sunt fondurile de investiţii Epic şi Quadrant şi câţiva oameni de afaceri români şi manageri ai firmei.