Un gunoier din Oradea a găsit un portofel într-un coş, ce a urmat l-a făcut vedetă pe Facebook

Gest impresionant făcut de un gunoier din Oradea. Bărbatul a găsit într-o pubelă un portofel pe care l-a restituit proprietarului. Pensionarului i-au dat lacrimile pentru că, în portofel avea şi cardul de sănătate, fără de care nu şi-ar mai fi putut cumpăra medicamente.

23 nov. 2017, 09:04
Un gunoier din Oradea a găsit un portofel într-un coş, ce a urmat l-a făcut vedetă pe Facebook

O păţanie povestită zilele trecute în grupul de Facebook „Oradea suntem noi” a adunat zeci de mesaje de felicitări. Numeroşi orădeni au lăudat un angajat al unei societăţi de salubritate, care a returnat un portofel găsit într-un coş de gunoi.

De loc din satul Cheriu (comuna Oşorhei), unde locuieşte şi acum, Nicolae Hendre (41 ani) lucrează la salubritate încă din 1996. De atunci, mătură străzile şi goleşte coşurile de gunoi din parcuri şi de pe trotuare. Nu se plânge, ba din contră, e bucuros că are un loc de muncă stabil şi că din salariu îşi poate creşte cei doi copii.

În seara de 3 noiembrie, golind un coş amplasat pe strada Muzeului, a găsit în interior un portofel.

„Nu era niciun ban în el, doar un card de sănătate, un card de farmacie şi nişte hârtii cu numere de telefon. Am sunat la numerele de telefon din portofel”, povesteşte muncitorul, potrivit ebihoreanul.ro.

Aşa a dat de un vecin al proprietarului portofelului, care l-a pus în legătură cu cel care rămăsese fără acte, un pensionar din Oradea. Pensionarul s-a bucurat, căci fără cardul de sănătate nu-şi poate procura medicamentele necesare.

„I-am zis că bani n-au fost, m-a crezut. Mi-a dat şi 10 lei, pentru că l-am ajutat”, spune muncitorul RER. Omul i-a povestit şi cum a rămas fără portofel: stătea pe o bancă, în Piaţa Bucureşti, iar într-o clipă de neatenţie, nişte ţigani l-au buzunărit.