Un hacker român i-a lăsat cu gura căscată pe agenţii FBI

Unul dintre hackerii reţinuţi marţi i-a uimit pe poliţişti. Alexandru Rogăşan are doar 21 de ani, a învăţat IT într-un internet cafe şi a impresionat până şi agenţii FBI cu modul în care a reuşit să cloneze, alături de alţi hackeri, un milion de carduri. Pe lângă această ultimă fraudă, el a mai reuşit să spargă reţelele unora dintre cele mai mari bănci, site-uri şi benzinării din lume.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 15:27
Un hacker român i-a lăsat cu gura căscată pe agenţii FBI

La doar 21 de ani, Alexandru Rogăşan are şanse mari să devină cel mai tânăr infractor cibernetic. În decursul a câteva luni, tânărul a reuşit să să găseacă breşe de securitate în reţelele mai multor siteuri.

Alexandru Rogăşan, cunoscut drept Log Off, a reuşit în doar câteva luni, împreună cu alţi prieteni, să spargă sistemele de securitate ale celor mai importante bănci şi siteuri din lume. A contribuit astfel la o fraudă de 25 de milioane de dolari şi i-a surprins chiar şi pe poliţişti cu inteligenţa sa deosebită.

Alexandru s-a format ca hacker într-un internet cafe din Timişoara. Tânărul are doar 21 de ani şi a învăţat cum să depisteze cele mai vulnerbaile puncte ale sistemelor de securitate.

Mai mulţi hackeri din vestul ţării au fost prinşi de oamenii legii în ultima perioadă. În ianuarie 2012, un alt tânăr din Timişoara a fost arestat după ce a spart serverele NASA, Pentagon şi ale armatei SUA. Iar la Arad, un alt hacker, supranumit „Micul Fum” a spart adresele de e-mail ale mai multor vedete autohtone şi a postat apoi pe bloguri fotografii şi informaţii despre ele.