Un hacker senegalez a piratat sistemul electronic al noii maşini Tesla 3 în doar 15 minute

Un tânăr hacker din Senegal a reușit să "spargă" navigatorul integrat al mașinii electrice Tesla în mai puțin de 15 minute, ca parte a unei competiții între colegi, scrie Le Monde.

24 mai 2019, 17:30
Un hacker senegalez a piratat sistemul electronic al noii maşini Tesla 3 în doar 15 minute

Amat Cama a reușit să compromită browser-ul Tesla 3, cel mai recent model al mașinilor electrice ale lui Elon Musk, în cadrul celui mai faimos concurs de erori de securitate cibernetică Pwn2Own. Tânărul hacker și prietenul său Ricard Zhu au „spart” computerul Tesla în mai puțin e 15 minute.

Această competiţie Pwn2Own este finanțată tocmai de Tesla și Microsoft, scopul fiind de a detecta toate eșecurile de securitate ale produselor lor. Potrivit cercetătorului african, munca făcută de echipa sa „Fluoroacetate” este doar primul pas în căutarea tuturor bugurilor care ar putea fi prezente în sistemul mașinii Tesla. „Suntem Pălării Albe, hackeri etici cu experiență în domeniul calculatoarelor. Scopul nostru este să dezvăluim lacune tehnologice pentru a permite companiilor să le umple înainte de a fi exploatate de către persoane rău intenționate„, spune Amat Cama.

Anterior el a reuşi să „spargă” un telefon Samsung Galaxy S7 şi, bazat pe experiența sa, crede că niciun sistem informatic nu este 100% sigur în vremurile noastre.