Un hoţ de lemne din Bistriţa-Năsăud a fugit de poliţie până şi-a omorât calul

Un bărbat din localitatea Budacu de Sus, judeţul Bistriţa-Năsăud, care furase lemne dintr-o pădure din apropiere, a fost urmărit de poliţişti pe o distanţă de mai mulţi kilometri, cursa încheindu-se după ce calul său a căzut şi a murit în urma rănilor suferite.

RomaniaTV.net
27 feb. 2014, 10:26
Un hoţ de lemne din Bistriţa-Năsăud a fugit de poliţie până şi-a omorât calul

Potrivit buletinului de presă remis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, bărbatul a fost depistat pe un drum forestier şi a refuzat să oprească la somaţiile oamenilor legii, scrie Agerpres.

„Pe un drum forestier din localitatea Budacu de Sus, a fost identificat numitul S.V., din localitate, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1,98 mc material lemnos. La solicitarea poliţiştilor acesta nu a oprit atelajul, fiind urmărit aproximativ trei kilometri de către echipajul de poliţie. Calul a căzut şi a decedat după ce a fost împins de căruţa încărcată cu lemne până în poarta unui imobil din localitate„, se arată în comunicat.

Bărbatul s-a ales cu o amendă şi cu lemnul furat confiscat.

Incidentul a avut loc în timpul unei acţiuni de control pe linie silvică desfăşurate de poliţişti pe Văile Budacului, Someşului şi Bârgăului, în urma căreia au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 16.000 lei şi au fost confiscaţi aproximativ 110 metri cubi de material lemnos, estimaţi la circa 24.000 lei.