Un ieşean infectat cu COVID-19 a fugit din spital. Poliţiştii l-au prins după 12 km de mers pe jos

Un bărbat de 47 de ani, diagnosticat cu coronavirus şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase, a reuşit să înşele vigilenţa cadrelor medicale şi a fugit din spital, scrie ziaruldeiasi.ro. Poliţia a organizat filtre la ieşirile din Iaşi.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 15:06
Un ieşean infectat cu COVID-19 a fugit din spital. Poliţiştii l-au prins după 12 km de mers pe jos

UPDATE: Bărbatul a fost prins de poliţişti.  În jurul orei 19, bărbatul a fost depistat de un echipaj al Poliției Locale Ciurea, pe DJ 248, la ieșirea din localitatea Dumbrava, a anuntat Ioana Balea, purtator de cuvant la IPJ Iasi. Mersese 12 km pe jos spre satul natal.

Bărbatul a dispărut în jurul orei 14,00 din Spitalul de Boli Infecțioase. Din primele informaţii, el este alcoolic şi a mai fugit şi vineri seara, când a fost prins de poliţişti pe bulevardul Independenţei.

Pacientul a ieşit de curând de la Terapie Intensivă. Poliţiştii îl caută şi în zona gării, suspectând că acesta intenţionează să părăsească oraşul.

Citeşte şi Un medic infecţionist din Iaşi refuză detaşarea la Suceava. Doctorul invocă încălcarea drepturilor lui şi ale familiei lui

La 16.20 garda de la Spitalul de Boli Infecțioase a anunţat poliţia pentru că un pacient confirmat cu Covid-19 a părăsit spitalul fără acordul medicilor. Acesta se afla la parter şi se pare că a fugit prin geamul de la baie. Au mai fost două astfel de tentative. Din acest motiv, azi dimineață, am cerut Instituţiei Prefectului echipaj permanent de jandarmi„, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, potrivit sursei citate.