Un imobil s-a prăbuşit în centrul Istanbului, din cauza ploilor VIDEO

O clădire rezidenţială de patru etaje s-a prăbuşit marţi în centrul oraşului turc Istanbul, după ce a rămas mai multe ore în echilibru pe marginea unei gropi în urma unei alunecări de teren survenită după o furtună violentă. Martorii au filmat prăbuşirea imobilului.

RomaniaTV.net
24 iul. 2018, 15:24
Un imobil s-a prăbuşit în centrul Istanbului, din cauza ploilor VIDEO

Responsabili ai oraşului şi forţele de ordine abia au avut timp să evacueze locuitorii din clădire, situată în Sütlüce, districtul Beyoglu, pe malul european al Istanbulului, înainte ca aceasta să se prăbuşească.

În timp ce posturile de televiziune transmiteau live de la faţa locului, clădirea a început să se clatine înainte de a cădea în pantă şi a se prăbuşi câţiva metri mai jos într-un nor de praf.

Nu au fost raportaţi răniţi, dar televiziunile turce au arătat o grămadă de moloz fumegând, mărturie a forţei impactului. Potrivit presei turce, clădirea s-a prăbuşit într-o groapă adâncă şi largă de câţiva metri, care a fost săpată pentru construirea unui hotel.

Primarul din Beyoglu, Ahmet Misbah Demircan, a declarat că locuitorii clădirii vor fi mutaţi în alte locuinţe, a anunţat agenţia de ştiri Anadolu, adăugând că edificiul fusese construit în 1994.

Incidentul ilustrează încă o dată starea de fragilitate în care se află unele clădiri rezidenţiale din Istanbul în faţa riscului de cutremure sau chiar când se află în apropierea unor simple şantiere, comentează AFP.