Un important antreprenor român îi sfătuieşte pe toţi patronii de hoteluri şi restaurante: "Păstraţi-vă angajaţii!"

Publicat: Vineri, 27 Martie 2020 19:15 // Actualizat: Vineri, 27 Martie 2020 19:58 // Sursa: romaniatv.net

Dragoş Petrescu, fonda­to­rul grupului City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restau­ran­telor, spune că firmele din industria HoReCa trebuie să îşi păstreze anga­jaţii pentru a putea relua activitatea după trecerea crizei

Dragoş Petrescu spune că o soluţie este aceea de a folosi facilitatea oferită de stat cu privire la indemnizaţia de şomaj tehnic. Înntr-un interviu pentru Ziarul Financiar, acesta a spus: "Cea mai importantă resursă sunt angajaţii. Recomand tuturor din in­dustria HoReCa să îşi păstreze oamenii şi să folosească facilitatea şo­ma­jului teh­nic, măcar 75% din salariul de bază să fie livrat lună de lună an­gajaţilor. Este foarte important să ne păstrăm oamenii, iar când o luăm de la capăt să nu o luăm de la capăt cu feţe noi".

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate cu COVID-19 până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Dragoş Petrescu speră la reluarea activităţii în luna iunie şi să funcţioneze cu 50% din capacitatea pe care o avea înaintea începerii crizei, iar până la sfâr­şitul anului se aşteaptă la o recuperare a cifrei de afaceri de 60%. În anul 1999, Dragoş Petrescu a pus bazele lanţului de restaurante La Mama alături de Cătălin Mahu. După şase ani, Dragoş Petrescu a cedat partea sa lui Cătălin Mahu şi a decis să continue singur, creând lanţul de restaurant City Grill. După un an de la intrarea pe piaţă cu lanţul de restaurante, Dragoş Petrescu s-a extins şi în zona cafenelelor cu City Café.

Dragoş Petrescu spune că în aceas­tă perioadă, companiile din industria HoReCa au nevoie de o reinventare pentru a putea supravieţui, astfel, antre­prenorii trebuie să se focuseze pe linii noi de business precum cateringul instituţional sau livrările la domiciliu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
city grill criza coronavirus HOReCa somaj coronavirus turism coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H