Un important antreprenor român îi sfătuieşte pe toţi patronii de hoteluri şi restaurante: „Păstraţi-vă angajaţii!”

Dragoş Petrescu, fonda­to­rul grupului City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restau­ran­telor, spune că firmele din industria HoReCa trebuie să îşi păstreze anga­jaţii pentru a putea relua activitatea după trecerea crizei

27 mart. 2020, 17:15
Un important antreprenor român îi sfătuieşte pe toţi patronii de hoteluri şi restaurante: „Păstraţi-vă angajaţii!”

Dragoş Petrescu spune că o soluţie este aceea de a folosi facilitatea oferită de stat cu privire la indemnizaţia de şomaj tehnic. Înntr-un interviu pentru Ziarul Financiar, acesta a spus: „Cea mai importantă resursă sunt angajaţii. Recomand tuturor din in­dustria HoReCa să îşi păstreze oamenii şi să folosească facilitatea şo­ma­jului teh­nic, măcar 75% din salariul de bază să fie livrat lună de lună an­gajaţilor. Este foarte important să ne păstrăm oamenii, iar când o luăm de la capăt să nu o luăm de la capăt cu feţe noi„.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate cu COVID-19 până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Dragoş Petrescu speră la reluarea activităţii în luna iunie şi să funcţioneze cu 50% din capacitatea pe care o avea înaintea începerii crizei, iar până la sfâr­şitul anului se aşteaptă la o recuperare a cifrei de afaceri de 60%. În anul 1999, Dragoş Petrescu a pus bazele lanţului de restaurante La Mama alături de Cătălin Mahu. După şase ani, Dragoş Petrescu a cedat partea sa lui Cătălin Mahu şi a decis să continue singur, creând lanţul de restaurant City Grill. După un an de la intrarea pe piaţă cu lanţul de restaurante, Dragoş Petrescu s-a extins şi în zona cafenelelor cu City Café.

Dragoş Petrescu spune că în aceas­tă perioadă, companiile din industria HoReCa au nevoie de o reinventare pentru a putea supravieţui, astfel, antre­prenorii trebuie să se focuseze pe linii noi de business precum cateringul instituţional sau livrările la domiciliu.