Un important pasaj rutier din Arad intră în reabilitare. Vezi RESTRICŢIILE din trafic

Un important pasaj rutier din municipiul Arad, care face legătura între centrul oraşului şi DN 7, spre Deva, intră în reabilitare pentru şase luni. Contractul  a fost semnat, joi, în urma unei finanţări de aproape 15 milioane de lei obţinută din fonduri europene nerambursabile.

RomaniaTV.net
19 iul. 2012, 13:55
Un important pasaj rutier din Arad intră în reabilitare. Vezi RESTRICŢIILE din trafic

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, şi reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru lucrări – Tehnodomus Arad – au semnat contractul de reabilitare a pasajului rutier „Micălaca”.

Pasajul asigură cea mai importantă legătură rutieră între centrul oraşului şi cartierul Micălaca, dar şi cu DN 7, ieşirea spre Deva.

Potrivit contractului, lucrările vor dura şase luni, timp în care va fi refăcută structura de rezistenţă, vor fi modernizate benzile de circulaţie, trotuarele şi vor fi schimbate liniile de tramvai.

Pasajul a fost construit în 1980 şi nu a beneficiat niciodată de reparaţii capitale.

„De-a lungul timpului, pasajul a fost supus unui trafic foarte intens şi pe parcursul duratei de funcţionare s-a intervenit doar asupra carosabilului, nu şi asupra elementelor de structură. Din expertiza tehnică efectuată a rezultat existenţa unor defecte şi degradări grave”, a declarat primarul Falcă.

Şantierul va fi deschis săptămâna viitoare, iar traficul rutier va fi restricţionat pe pasaj. Din cele patru benzi disponibile, doar două vor putea fi folosite, câte una pe fiecare sens de mers. De asemenea, circulaţia tramvaielor va fi oprită spre cartierul Micălaca, însă de la o dată care va fi anunţată ulterior de municipalitate.

Valoarea proiectului este de aproximativ 15 milioane de lei, finanţarea europeană nerambursabilă fiind în proporţie de 98 la sută, în timp ce diferenţa este acoperită de la bugetul local.