Un incendiu a izbucnit în ruinele imobilului prăbuşit în Bangladesh. O femeie a murit

Un incendiu a izbucnit duminică în ruinele imobilului cu ateliere de confecţii care s-a prăbuşit miercuri în Bangladesh, omorând ultima supravieţuitoare care era pe cale să fie scoasă dintre dărâmături.

RomaniaTV.net
28 apr. 2013, 17:59
Un incendiu a izbucnit în ruinele imobilului prăbuşit în Bangladesh. O femeie a murit

„Focul a izbucnit în ruine în timp ce eram pe cale să tăiem o grindă pentru a scoate o femeie care era, credem noi, ultima supravieţuitoare. Am reuşit să stingem incendiul, dar când am revenit am văzut că ea era moartă”, a declarat Ahmed Ali, comndantul pompierilor, potrivit Mediafax.

„Era o femeie curajoasă şi a luptat până la capăt. Am acţionat timp de 10-11 ore astăzi (duminică), încercând să o scoatem de acolo în viaţă. Am acceptat această provocare, dar am pierdut. Acest lucru ne-a frânt inima tuturor. Toată lumea a fost emoţionată”, a adăugat Ahmed Ali.

Televiziunea, care transmitea operaţiunea de salvare în direct, a arătat pompieri plângând după moartea ultimei supravieţuitoare blocată între ruine.

Salvatorii au amânat decizia de a degaja molozul cu utilaje de şantier şi buldozere, cu scopul de a evita să pună viaţa supravieţuitoarei în pericol.

Aceasta, deşi foarte slăbită, a putut să strige de sub dărâmături, duminică dimineaţa, a adeclarat un salvator voluntar. „Când am ajuns la locul respectiv, ea ne-a implorat să nu o abandonăm. I-am dat apă, oxigen, săruri minerale şi alimente. Ea a putut să se alimenteze şi să reziste”, a continuat el.

Cel puţin 379 de muncitori, majoritatea femei, au murit în urma prăbuşirii imobilului, miercuri.

Aproximativ 2.500 de supravieţuitori au putut să fie salvaţi. Aproximativ o mie au fost răniţi grav, salvatorii fiind nevoiţi să amputeze membre multora dintre ei, pentru a-i scoate dintre dărâmături.