Un incendiu a izbucnit la spitalul CFR din Cluj, de la un scurtcircuit. 3 persoane au fost evacuate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat, duminică dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni la un incendiu, la Spitalul Universitar CFR din Cluj Napoca. A fost nevoie de evacuarea a trei pacienți. În saloane se aflau 11 pacienți în momentul izbucnirii incendiului.

22 nov. 2020, 09:33

Un incendiu s-a produs la instalaţia electrică a spitalului CFR din Cluj, în încăperea aflată la etajul întai. În momentul izbucnirii flăcărilor, în saloane se aflau 11 pacienţi, 3 persoane fiind evacuate. Din primele date, cauza a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

„In jurul orei 7.00 ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie de la etajul 1, spitalul CFR din Cluj-Napoca. Au fost 3 persoane evacuate. A intervenit Detasamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu, 2 ASAS-uri, 1 Desc, 1 Autosc, 1TIM. Incendiul a fost stins. Nu s-a impus evacuarea altor pacienti. Cele 3 persoane evacuate sunt pacienti ai spitalului. Toaleta deservea mai multe saloane pacientilor din sectia interne.Toaleta era cu intrare de pe ho.Pe sectie erau 11 pacienti si personal medicall”, au transmis reprezentantii ISU Cluj, potrivit infocluj.eu.

Un incendiu la spitalul CFR din Cluj a dus la evacuarea a trei persoane

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.  Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș. Acesta a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienți internați la Spitalul CFR.

O parte din imobilul în care funcționează Spitalul CFR a fost construit încă din 1884. În 1918, imobilul funcţiona ca policlinică a căilor ferate maghiare. În 1919 clădirea a intră în posesia statului român, care a amenajat-o pentru a  îndeplini funcţia de policlinică. Din 1945, aceasta a funcționat ca Spital al Căilor Ferate Române. Deși clădirea este veche, improprie, Spitalul Universitar Cai Ferate Cluj-Napoca acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice, conform G4Media.

Galerie foto: Infocluj.eu

Citeşte şi: Otopeni în carantină. Ce trebuie să ştii dacă vrei să ajungi la aeroportul Henri Coandă