Un indicator important arată că guvernarea PSD reduce inflația prin plafonarea prețurilor și prin susținerea producției locale

Politica Guvernului Marcel Ciolacu de a asigura o creștere economică sustenabilă prin programe de investiții masive și prin susținerea firmelor locale aduce noi rezultate pozitive pentru români.
Filip Stan
08 mai 2024, 12:03
Un indicator important arată că guvernarea PSD reduce inflația prin plafonarea prețurilor și prin susținerea producției locale

Datele publicate de INS arată că prețurile producției industriale în luna martie au scăzut cu 1,8% față de luna februarie 2024 și cu 7,9% față de cele în registrate în aceeași perioadă a anului anterior.

Scăderea este extrem importantă pentru toți românii pentru că variațiile prețurilor cu care sunt fabricate produsele în România ajung, în majoritatea cazurilor, să fie reflectate de prețurile acelorași produse la raft, în marile magazine.

Noua lege a salarizării, anunţ de ultimă oră de la Ministerul Muncii: Venituri duble pentru aceste persoane!

Între aceste prețuri de producție și inflație există o legătură directă, chiar dacă variațiile din industrie nu sunt imediat resimțite de populație. Astfel, între inflație și prețurile producției industriale, există o legătură directă. Dacă prețurile de producție scad, atunci românii va trebui să scoată mai puțini bani din buzunare atunci când cumpără produsele de la supermarket.

Plafonarea prețurilor și susținerea producției locale, ancorele scăderii inflației

Încă de la intrarea la guvernare, PSD a protejat românii prin politica de plafonare a prețurilor la produsele de bază, măsură ce a fost recent extinsă până la sfârșitul anului 2024.Aceste produse provin cu precădere din producția locală, iar o scădere a prețurilor cu care sunt fabricate aduce și o scădere a prețurilor la raft, în magazine. Astfel, mai ales românii cu venituri mici beneficiază de o dublă protecție: prin plafonare și prin susținera firmelor locale de a produce mai ieftin.

Potrivit INS, la nivelul pieţei interne, indicele preţurilor producţiei industriale a înregistrat o scădere de 2,52% în martie, faţă de februarie 2024, respectiv 10,93% în comparaţie cu luna martie a anului anterior.

Firmele românești au competitivitate în creștere pe piața externă 

În ceea ce priveşte piaţa externă (produsele pentru export), în martie faţă de februarie, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,15%, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior se constată o creştere de 0,53%.

Se observă astfel că firmele românești au beneficiat de creștere foarte redusă a prețurilor de producție, ceea ce asigură o mai bună competitivitate pe piețele externe.

Marcel Ciolacu a participat la slujba de Înviere de la Episcopia Tulcea. Mesajul premierului: „Învierea Domnului ne îndeamnă la solidaritate și grijă față de aproapele nostru. Împreună putem să depășim greutățile vieții”

Pentru comparație, în 2022, România înregistra o creștere a prețurilor de producție de aproape 45%, cea mai mare din întreaga Uniune Europeană, conform datelor Eurostat. În anul următor, indicele a intrat în teritoriu negativ în mai multe state europene, media din blocul comunitar fiind o scădere ușoară de 1,3%. Anul trecut prețurile din România au înregistrat o creștere de 5,2%.

 

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! O mare companie face angajări!
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Rusia va ATACA România? S-a anunțat în seara aceasta: Și-ar dori
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'