Un îndrăgit actor a murit subit, la 46 de ani. Se afla în campanie electorală pentru alegerile din mai

Cunoscutul actor indian J. K. Rithesh a murit sâmbătă, la vârsta de 46 de ani, în timp ce se afla într-un turneu electoral pentru alegerile care vor avea loc în India, în data de 23 mai.

13 apr. 2019, 17:46

J. K. Rithesh a murit în urma unui infarct. Pe lângă ocupaţia de actor el o mai îmbrăţişa şi pe aceea de politician, fiind din 2009 membru al Lok Sabha, camera inferioară a Parlamentului indian. De altfel, el intenţiona să candideze pentru un nou mandat la alegerile din 23 mai şi de aceea se afla în campanie electorală la Ramanathapuram (statul Tamil Nadu), unde şi-a găsit sfârşitul.

J. K. Rithesh s-a născut pe 5 martie 1943, la Kandy, în Sri Lanka,dar familia sa a emigrat în India, la Rameswaram, în 1976. Tatăl său lucra în agricultură, iar mama sa era casnică. El avea două surori mai mari, Shanthi and Mani. El s-a căsătorit în 2007 şi are un fiu, Arik Roshan, născut în 2008.

Rithesh a putut fi văzut cel mai recent în satira politică „LKG”. Primul său film a fost „Kaanal Neer” (2007), regizat de Chinni Jayanth. În ciuda eforturilor, pelicula nu a avut succesul scontat şi abia cu al doilea film, „Nayagan” (2008), a devenit cunoscut. În biografia sa figurează însă şi o pată neagră, el fiind arestat în 2011 pentru obţinerea pe cale frauduloasă a unor pământuri.