Un influent traficant de droguri bulgar, împuşcat în faţa Palatului Justiţiei din Sofia

Un influent traficant de droguri şi garda sa de corp au fost răniţi de gloanţe marţi, în timp ce intrau în Palatul Justiţiei de la Sofia pentru a participa la un proces în apel, a anunţat poliţia, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 13:56
Un influent traficant de droguri bulgar, împuşcat în faţa Palatului Justiţiei din Sofia

Zlatomir Ivanov, cunoscut ca Zlatko „Bereta”, în vârstă de 44 de ani, figură emblematică a lumii criminale bulgare în cursul tranziţiei postcomuniste, a primit patru gloanţe în abdomen şi în picior.

Garda sa de corp, care a ripostat la atac, a fost rănită la picior.

Focurile au fost trase dintr-un imobil din faţa Palatului Justiţiei în care se află birouri de avocaţi, a declarat Ivailo Spiridonov, director-adjunct în cadrul poliţiei. În acelaşi moment, în imobil s-a declanşat un incendiu.

Zlatko „Bereta” a făcut parte din cadrul forţelor de poliţie antirevoltă, în perioada 1991-1993, înainte de a intra în lumea criminală.

În 2003, el a fost citat în rândul celor şase mari traficanţi de droguri din Bulgaria, într-un raport publicat de Centrul de studiu al democraţiei, un centru de reflecţie cu sediul la Sofia.

Activităţile sale oficiale implică o participare în aproximativ 30 de firme de securitate, comerţ de produse petroliere, chimice şi farmaceutice. El este, de asemenea, proprietarul unor săli de jocuri, potrivit agenţiei Focus.

Numele său apare adeseori în presă în cazuri de prostituţie, contrabandă cu maşini furate, crime sau atentate.

Zlatmir Ivanov s-a predat poliţiei, în februarie 2009, în cadrul unei anchete privind o grupare de trafic de droguri care a comis crime. El a fost condamnat la opt ani de închisoare în primă instanţă, în februarie 2012, pentru că a condus o grupare organizată de trafic de droguri.