Un ingredient natural, folosit zilnic, îţi poate salva dinţii

Ce-ai spune daca ai afla ca ti-ai putea imbunatati radical sanatatea orala si iti vei albi dintii folosind doar doua lingurite dintr-un singur ingredient, folosit zi de zi?

10 iun. 2015, 12:33
Un ingredient natural, folosit zilnic, îţi poate salva dinţii

Ingredientul miraculos este uleiul de cocos. Nu trebuie decat sa luati doua lingurite de ulei si sa va clatiti gura cu ele, apoi sa aruncati uleiul. Tehnica, cunoscuta sub denumirea oil pulling, este folosita de secole in medicina ayurvedica si a devenit populara in toata lumea, scrie sanatate.bzi.ro.

La inceput, uleiul se amesteca cu saliva, formand un lichid subtire si alb. Lipidele din ulei incep sa extraga toxinele din saliva. Pe masura ce uleiul este plimbat prin gura, pe langa gingii, dinti, limba, uleiul continua sa extraga toxinele, devenind la sfarsit foarte vascos si alb. Odata ce uleiul a ajuns in aceasta stare, adica dupa vreo 15-20 minute, el trebuie scuipat, pana cand nu se reabsorb toxinele.

Dupa ce ati scuipat uleiul, trebuie sa va clatiti gura cu apa sarata, apoi sa va spalati pe dinti. Cel mai indicat moment al zilei pentru oil pulling este dimineata, pe stomacul gol.

Uleiurile de cocos si susan sunt folosite deoarece atrag toxinele din piele, sau, in cazul oil pulling, din mucoasa bucala. Lipidele din aceste uleiuri indeparteaza bacteriile din gingii si saliva, in special streptococcus.

Practicand oil pulling, veti avea dinti mai albi. Asta datorita proprietatilor antibacteriene si anti-virale ale uleiurilor, care albesc dintii ingalbeniti sau patati. Oil pulling, tehnica care iti albeste dintii, te fereste şi de carii si previne bolile gingivale.

Citeşte şi Utilizări neaşteptate ale uleiului de cocos