Un interlop celebru a cumpărat un sclav în 2023. Bărbatul era înjurat, bătut zilnic, iar noaptea era ținut în lanțuri să nu fugă

Un periculos interlop din Chiajna, implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului, e acuzat că ar fi sechestrat un cioban pe care l-ar fi transformat în slugă.

15 iul. 2023, 14:19
Un interlop celebru a cumpărat un sclav în 2023. Bărbatul era înjurat, bătut zilnic, iar noaptea era ținut în lanțuri să nu fugă
Un interlop celebru a cumpărat un sclav în 2023. Bărbatul era înjurat, bătut zilnic, iar noaptea era ținut în lanțuri să nu fugă

Timp de trei săptămâni, ciobanul ar fi fost obligat să muncească, iar ca să nu fugă pe timpul nopții ar fi fost încuitat într-un beci și legat în lanțuri.

Alexandru Iordan e interlopul care l-ar fi sechestrat pe Vasile Tiu, un cioban harnic care muncea în localitatea Poiana, din Dâmbovița, la ferm de oi a lui Gheorghe Ilie, căruia i se mai spunea Gigi Geamănu. În urmă cu patru luni, ciobanul Vasile a primit o ofertă de nereguzat. A fost contactat de un alt cioban care i-a spus că un important om de afaceri cu o fermă de cai ar vrea să-l angajeze și să-i ofere un salariu bun pe carte de muncă. Vasile a acceptat.

Citește și Imagini înfiorătoare de la „azilul groazei” din Voluntari. Bătrânii înfometați se cățărau pe poartă pentru a fugi

Ce a urmat i-a dat complet viața peste cap ciobanului Vasile. A fost angajat de Alexandru Iordan, unul dintre cei mai violenți și periculoși interlopi din Chiajna.

„În urmă cu patru luni, Florică Tudor Ciobanu și Alex Iordan au venit la ora 4 dimineața și m-au luat cu mașina. Mi-au luat o jumătate de pălincă și o sticlă de Red Bull. M-au dus la ei la fermă, unde au cai. M-am înțeles cu ei că-mi dau 1.500 de lei pe lună”, a declarat Vasile pentru Gândul.

Ciobanul a fost ținut în lanțuri ca să nu fugă pe timpul nopții

Alexandru Iordan și cei care lucrau pentru el i-au arătat ciobanului ce are de făcut. A muncit pe brânci, însă după un timp și-a cerut banii promiși. Atunci a început scandalul, iar Vasile a fost supus unor agresiuni de neimaginat.

„După două săptămâni a început să mă înjure, să mă bată când îi ziceam de bani. Au mai trecut o săptămână, două, o lună și am întrebat când are de gând să-mi dea banii. Și m-a luat la omor. Alex Iordan m-a luat la pumni, la picioare, a luat o țeavă de fier, apoi a luat o bâtă de baseball, mi-a dat și cu aia pe spinare, în cap. Am întrebat de ce dau în mine, dacă m-au dus să mă omoare sau să muncesc”, a dezvăluit angajatul lui Gigi Geamănu.

Vasile a fost amenințat cu moartea în repetate rânduri și nu a avut cum să se apere, așa că a trebuit să suporte tratamentul violent.

„Mi-au făcut vânt acolo și am căzut. I-am întrebat cum mai ies eu de acolo, era o înălțime de patru metri. Mi-au spus du-te dracu’, stai acolo, mori acolo. Dacă nu, te iau și te duc la Gigi Geamănu, la ferma Poiana, te omor, te bag în doi saci și te arunc în pădure la el să se știe pe urmă că te-a omorât el, nu noi. Vina va fi aruncată pe el, nu pe mine.

Mi-a zis că intră peste mine, că aduce scara și că mă omoară de tot. Și că apoi mă dă la câini sau că mă aruncă în pădure la Gigi Geamănu, să cadă beleaua pe el. Am fost vândut la el cu 40 de milioane de Florică Ciobanu. A luat banii de la Alex Iordan, 20 de milioane și mai rămăsese să-i dea încă 20. Practic, m-a vândut”, a concluzionat bărbatul.

Citește și Focuri de armă în Vama Veche. Un tânăr de 21 ani împuşcat, „pistolarul” s-a predat după ce a ameninţat că se sinucide

Ciobanul a povestit și cum arăta viața interlopilor în mediul în care a fost ținut sechestrat. Consum de droguri, orgii, conflicte, acestea erau activitățile lor de zi cu zi.

„Mă drăcuia, mă înjura, mă bătea… Îmi spunea, băi sclavule. Ei se drogau, până să mă arunce în buncăr erau cu pachetele de droguri, beau numai whisky, coniac și se luau la ceartă. Aduceau c**e, câte patru, cinci. Le băteau, le chinuiau. Erau câte doi pe una. Se injectau în mâini, se drogau cu seringa”, a mai afirmat Vasile Tiu.

Nu exista zi ca ciobanul să nu fie înjurat sau bătut, după cum el însuși a mărturisit.

Într-un final, profitând de faptul că interlopii erau la chef, Vasile a reușit să fugă. A ieșit pe geam, apoi a sărit gardul și a plecat pe câmp.

Ulterior, bărbatul a ajuns la poliție și a povestit ce s-a întâmplat. A fost audiat de trei ori, iar procurorii i-ar fi spus să se împace cu ei, în schimbul unei sume de bani cu care să-și facă o casă și să-și ia o mașină. „Le-am zis că nu-i iert, vreau să-i bag în pușcărie”, a spus el.