Focuri de armă în Vama Veche. Un tânăr de 21 ani împuşcat, „pistolarul” s-a predat după ce a ameninţat că se sinucide

Bărbatul de 21 de ani a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Cercetările în acest caz sunt, în prezent, în derulare,

14 iul. 2023, 22:05
Focuri de armă în Vama Veche. Un tânăr de 21 ani împuşcat, „pistolarul” s-a predat după ce a ameninţat că se sinucide

UPDATE În urma activităților desfășurate de polițiștii din Constanța, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a predat arma și a fost imobilizat.

Un turist a fost împușcat la Vama Veche, agresorul a amenințat că se sinucide. Scene șocante au avut loc, vineri, într-un camping din Vama Veche. După o ceartă între doi bărbați, pentru un loc de parcare și muzica dată tare, un turist a fost împușcat.

Prețuri imense. Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia, Vama Veche, Costinești și Constanța, în 2023 | EXCLUSIV

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 18. 20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai au fost sesizați cu privire la faptul că, pe fondul unui conflict spontan, într-un camping din stațiunea Vama Veche, un bărbat, de 21 de ani, ar fi fost împușcat în picior, cu o armă, de un bărbat, de 50 de ani.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Bărbatul de 21 de ani a fost preluat de ambulanță și transportat la spital.

Cătălin Scărlătescu a comis-o în Vama Veche. Fanii l-au taxat dur: „Foarte urât ce ai făcut”
Cercetările în acest caz sunt, în prezent, în derulare, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt, dar și pentru identificarea tipului de armă folosit.

De asemenea, la faţa locului se află un negociator din cadrul IPJ Constanța, având în vedere faptul că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a amenințat că se sinucide.

Controale ANPC în satul de vacanţă Mamaia: 22 de operatori economici verificaţi, amenzi de 132.000 de lei aplicate

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au controlat 22 de operatori economici din satul de vacanţă Mamaia, în cadrul Comandamentului Litoral 2023, iar pentru neregulile constatate au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 132.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, în cazul a şapte operatori.

„Încă 22 de operatori economici au fost controlaţi de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în cadrul Comandamentului Litoral 2023, înaintea sfârşitului de săptămână care marchează jumătatea lunii iulie, pe 13.07.2023, în satul de vacanţă Mamaia. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate opt avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 132.000 lei. Măsurile complementare aplicate au fost: oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de circa 25.000 lei; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 7 de operatori economici; propunerea încetării practicilor comerciale incorecte pentru 44 de operatori economici”, se spune într-un comunicat al ANPC, remis vineri seara.

Principalele abateri constatate sunt: folosirea unor produse şi servicii nesigure; lipsa autorizaţiei de funcţionare sau a vizei anuale de funcţionare; neasigurarea utilizării grupului sanitar în mod gratuit; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, deteriorate, cu grad mare de uzură; nerespectarea regimului de temperatură de depozitare şi expunere a produselor alimentare; lipsa protecţiei preparatelor faţă de mediul înconjurător, împotriva infestării; nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare; folosirea unor plase de protecţie împotriva insectelor deteriorate; nedelimitarea zonelor de plajă (neasigurarea procentului de 30% din suprafaţa plajei cearceafurilor); lipsa dovezii igienizării saltelelor; folosirea unor saltele pătate; comercializare unor jucării periculoase, fără etichete, fără marcaj CE; comercializarea unor produse nealimentare fără etichete traduse în limba română; folosirea unor condiţii de depozitare insalubre; folosirea unor cântare fără verificare metrologică Finalizat PVCC 1079752; informare incorectă privind substanţele posibil alergene; desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în spaţii neadecvate; lipsa graficului de schimb a uleiului de prăjire; schimbarea stării termice a produselor alimentare; lipsa informării referitoare la declaraţia nutriţională, alergeni, produs provenit din produs congelat; lipsa grupurilor sanitare, a duşurilor şi a vestiarelor; lipsa recipientelor de colectare a deşeurilor; lipsa afişării preţului de comercializare şi depozitarea băuturilor direct pe paviment.