INTERVIU cu Micutzu: Care este diferenţa dintre un banc şi o glumă. La ce râd românii

Cosmin Nedelcu, zis şi Micutzu, este cunoscut pentru că face românii să râdă. Nu foarte popular în România, stand-up comedy are, totuşi, fanii săi. Într-un interviu pentru RTV.NET, actorul arată care este diferenţa dintre un banc şi o glumă. 

28 feb. 2013, 06:57

Cu toate că este comediant, Cosmin Nedelcu consideră că cel mai serios lucru din viaţa sa este munca. Dacă ar putea să schimbe un singur lucru la societate, acesta ar fi educaţia, iar privind modificarea Constituţiei, artistul spune că ar începe cu „schimbarea numelui”. Micutzu speră ca în curand televiziunea din România să facă implozie, „din lipsă de lucruri bune”

RTV.NET: Cum te-ai defini într-o propoziţie scurtă?

Cosmin Nedelcu: În momentul acesta m-aş defini ca fiind stresat şi nerăbdător.

RTV.NET: Ti se pare că eşti mai puţin luat în serios de când faci stand-up?

Cosmin Nedelcu: Sunt luat în serios şi în timp ce fac stand-up. Asta pentru că am o statură impozantă şi o faţă fioroasă, ceea ce nu îmi displace.

RTV.NET: Care este diferenta dintre un banc si o glumă?

Cosmin Nedelcu: Prima diferenţă ar fi că o glumă deţine şi sursa creaţională, pe când bancul porneşte dintr-un fel de ratiune colectivă, ulterior suferind schimbari în funcţie de cel ce îl livrează. O glumă va rămâne în forma ei originală mereu. Pe scurt, nu ştiu.

RTV.NET: Care este bancul la care râzi indiferent de câte ori îl auzi?

Cosmin Nedelcu: Bancul cu molia care intră în cabinetul unui pediatru:

Doctorul o întreabă: Ce s-a întâmplat, măi, molie?

Molia: Ce s-a întâmplat? Cu ce să încep? Muncesc non-stop pentru un om care cred că nici nu ştie cu ce mă ocup, dar ştie că este deasupra mea şi poate face ce vrea cu mine. Când ajung acasă, mă prăbuşesc în pat, adorm imediat, dar mă trezesc în mijlocul nopţii panicat dintr-un coşmar şi văd în dreapta mea o femeie pe care ştiu că am iubit-o la un moment dat, dar acum nu o mai cunosc. Pe fiica mea cea mică, Izabela, am pierdut-o în frigul de anul trecut, cum îi pierdem pe mulţi. Pe fiul meu George îl urăsc pentru că de fiecare dată când mă uit în ochii lui văd frica şi laşitatea pe care o văd în ochii mei, când mă uit în oglindă. Dacă n-aş fi atat de laş, poate că aş avea tupeul să iau arma încarcată de sub pat, să îmi trag un glonţ în cap şi să scap de toate astea.

Pediatrul: Măi molie, dar se pare că ai probleme serioase. Tu ar trebui să mergi la un psihiatru. De ce ai venit aici?

Molia: Pentru că era lumina aprinsă.

 

RTV.NET: La ce râd românii? S-au schimbat motivele de râs in ultimii ani?

Cosmin Nedelcu: Cred că românii râd cam la ce râde toată lumea. Unii sunt mai selectivi, alţii nu. Motivele au rămas aceleaşi.

RTV.NET: Inevitabil, orice discuţie ajunge la vreme şi politică. Pe care dintre ele preferi să le discuţi şi de ce?

Cosmin Nedelcu: Vremea. Este previzibilă şi de încredere.

RTV.NET: Stand-up sau teatru? Cum se împacă cele doua meserii?

Cosmin Nedelcu: Nu se mai împacă. Am renunţat o perioadă la actorie.

RTV.NET: Cine sau ce te-a inspirat cel mai mult în viaţă? Care este momentul în care ai realizat că stii ce vrei sa faci?

Cosmin Nedelcu: În viaţă am fost în general inspirat de prietenii apropiaţi pe care i-am avut în stagiile prin care am trecut până în prezent. Nu cred ca a fost până acum un moment special. Lucrurile au decurs natural până acum şi totul m-a purtat aici, fără „breaking point”.

RTV.NET: Pornind de la premisa că un comediant trebuie să îşi înţeleagă publicul pentru a-l face să râdă, cum ţi se pare societatea actuală, în funcţie de publicul pe care îl ai?

Cosmin Nedelcu: Societatea actuală e într-o continuă schimbare. Acesta este motivul pentru care un comediant are nevoie de flexibilitate.

 RTV.NET:În opinia ta, cine este cel mai amuzant om din Romania?

Cosmin Nedelcu: Sunt mulţi oameni amuzanţi în Romania. Nu poţi face un top al oamenilor amuzanti pentru că într-o fracţiune de secundă altcineva le poate lua locul. Pe scurt, nu ştiu.

RTV.NET: Ce citeşte Cosmin Nedelcu?

Cosmin Nedelcu: În general, cărţile care au rămas necitite din facultate. 


Citeşte şi: Rowan Atkinson: Trebuie să avem libertatea de a putea să ne insultăm între noi