Un inventator poate să obţină apă potabilă din aer. Vezi cum procedează

Publicat: Luni, 07 Aprilie 2014 15:07 // Actualizat: Luni, 07 Aprilie 2014 15:07 // Sursa: romaniatv.net

Un uriaş coş de bambus, înalt de 9 metri, ar putea rezolva problema lipsei apei potabile în ţările sărace, unde nu există surse naturale de apă şi nici posibilitatea săpării unor fântâni.

WarkaWater a fost realizat de un inventator italian şi este gândit special pentru satele sărace din Africa, scrie descopera.ro.

Aceste coşuri pot fi realizate din matariale locale. Un coş costă 550 de dolari şi poate fi construit de 4 oameni în doar o săptămână.

Proiectul a fost conceput pentru zonele muntoase din Etiopia, unde femeile şi copiii merg zilnic ore întregi ca să aducă în sat apă potabilă.

Citeşte şi O maşinărie transformă transpiraţia în apă potabilă

Materialul interior, protejat de o structură din bambus, poate extrage apă potabilă din condensul din aer. Arturo Vittori, inventatorul WarkaWater, speră ca două asemenea "coşuri" să fie construite în Etiopia în anul 2015 şi apoi proiectul lui să fie preluat şi în restul ţării.

Structura exterioară a acestor coşuri este realizată din bambus şi fire metalice sau din plastic. În interior se află materialul care absoarbe condensul din aer şi oferă astfel apă.

Scheletul coşului poate fi dotat şi cu un LED alimentat cu energie solară, care poate asigura iluminatul nocturn.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă potabilă apa potabila etiopia Arturo Vittori cos de bambus Etiopia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 apr 19:22
...target="_blank" rel="nofollow">Petra –locul unde Moise a făcut apa să ţâşnească din stâncă 5. Un inventator poate să obţină apă potabilă din aer. Vezi cum procedează 6. ...
07 apr 15:20
...

Un uriaş coş de bambus, înalt de 9 metri, ar putea rezolva problema lipsei apei potabile în...
07 apr 15:14
...există surse naturale de apă şi nici posibilitatea săpării unor fântâni. Citește mai departe… Citeste Tot Da si tu mai...
1
EUR
4.7315
RON
21 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H