Un japonez a fost ARESTAT pentru că a fabricat pistoale artizanale cu o imprimantă 3D

Un japonez în vârstă de 27 de ani a fost arestat joi la periferia Tokyo pentru că a fabricat la el acasă, cu ajutorul unei imprimante tridimensionale, mai multe pistoale artizanale capabile să tragă, potrivit unor imagini difuzate de postul public NHK.

RomaniaTV.net
08 mai 2014, 09:40
Un japonez a fost ARESTAT pentru că a fabricat pistoale artizanale cu o imprimantă 3D

Yoshitomo Imura, angajat la o universitate, şi-a recunoscut faptele, dar a asigurat că nu ştia că ceea ce a făcut era în afara legii. Inculpatul, care locuieşte în Kawasaki (lângă Tokyo), a postat pe internet cu ceva vreme în urmă un material video cu armele create cu imprimanta sa 3D, ceea ce a făcut poliţia să se autosesizeze.

Conform serviciilor de securitate citate NHK, în locuinţa acestuia au fost găsite 5 pistoale fabricate artizanal, două dintre ele având capacitatea de a trage. Totuşi, niciun glonţ nu a fost descoperit la faţa locului.

Imprimantele 3D sunt obiecte puţin mai impozante decât imprimantele tradiţionale şi care permit crearea unor obiecte în relief prin suprapunerea unor straturi fine de plastic sau alte materiale topite, în baza unor date introduse pe calculator. Modele pentru publicul larg sunt disponibile acum în Japonia la preţuri pornind de la aproximativ 450 de euro.