Un japonez a fost ARESTAT pentru că a fabricat pistoale artizanale cu o imprimantă 3D

Publicat: Joi, 08 Mai 2014 12:40 // Actualizat: Joi, 08 Mai 2014 12:56 // Sursa: romaniatv.net

Un japonez în vârstă de 27 de ani a fost arestat joi la periferia Tokyo pentru că a fabricat la el acasă, cu ajutorul unei imprimante tridimensionale, mai multe pistoale artizanale capabile să tragă, potrivit unor imagini difuzate de postul public NHK.

Yoshitomo Imura, angajat la o universitate, şi-a recunoscut faptele, dar a asigurat că nu ştia că ceea ce a făcut era în afara legii. Inculpatul, care locuieşte în Kawasaki (lângă Tokyo), a postat pe internet cu ceva vreme în urmă un material video cu armele create cu imprimanta sa 3D, ceea ce a făcut poliţia să se autosesizeze.

Conform serviciilor de securitate citate NHK, în locuinţa acestuia au fost găsite 5 pistoale fabricate artizanal, două dintre ele având capacitatea de a trage. Totuşi, niciun glonţ nu a fost descoperit la faţa locului.

Imprimantele 3D sunt obiecte puţin mai impozante decât imprimantele tradiţionale şi care permit crearea unor obiecte în relief prin suprapunerea unor straturi fine de plastic sau alte materiale topite, în baza unor date introduse pe calculator. Modele pentru publicul larg sunt disponibile acum în Japonia la preţuri pornind de la aproximativ 450 de euro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 mai 12:57
...
Un japonez în vârstă de 27 de ani a fost arestat joi la periferia Tokyo...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H