Un japonez de 63 de ani, ultimul ninja în viaţă VIDEO

Un japonez susţine că este ultimul ninja în viaţă. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, spune că a învăţat secretele direct de la un maestru, atunci când era doar un copil. El se antrenează aproape zilnic şi spune că tradiţia va muri odată cu el.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 21:42
Un japonez de 63 de ani, ultimul ninja în viaţă VIDEO

Jinichi Kawakami, un fost inginer în vârstă de 63 de ani, susţine că este singurul bărbat în viaţă care mai deţine secretele tradiţiei ninja. El a început să antreneze când era doar un copil.

„Cred că aveam în jur de 6 ani când l-am întâlnit pe maestrul de la care am învăţat tehnici de ninja. Nu prea înţelegeam pentru ce erau. Credeam că ne jucăm”, a declarat acesta.

Bărbatul spune că mult timp nici măcar nu a ştiut ce învaţă.

„La un moment dat, mă întrebam dacă mă antrena să devin un hoţ, pentru că mă învăţa cum să merg fără să fac niciun zgomot şi cum să intru în case prin efracţie”, a mai explicat Jinichi.

Bărbatul provine dintr-o familie cu o istorie de aproximativ 500 de ani în tradiţia ninja. Antrenamentul său se bazează pe dobândirea unor abilităţi fizice şi mentale deosebite. De exemplu, un exerciţiu este să asculte zgomotul făcut de căderea unui ac pe podea. În ciuda antrenamentelor riguroase, japonezul spune că tradiţia va muri odată cu el.