Un jihadist al grupării Stat Islamic a fost capturat în Mosul

Forțele antiteroriste irakiene l-au capturat miercuri pe unul dintre asistenții cei mai importanți ai liderului grupării jihadiste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al Bagdadi, în orașul Mosul (nordul Irakului), a precizat, pentru agenția EFE, comandantul acestor unități, generalul Abdelwahab al Saedi.

29 dec. 2016, 06:29
Un jihadist al grupării Stat Islamic a fost capturat în Mosul

Un important asistent al liderului grupării Stat Islamic a fost capturat la Mosul. Acesta a fost identificat ca fiind Abu Harez al Matiuti, capturarea având loc în estul Mosulului ca urmare a informațiilor furnizate autorităților irakiene de locuitorii din zonă.

Trupele antiteroriste au încercuit locuința unde se ascundea Al Matiuti, împreună cu alți cinci bărbați înarmați, care au fost și ei de asemenea arestați, potrivit generalului al Saedi.

Suspectul principal este interogat în prezent pentru a se afla persoanele și celulele teroriste cu care avea legături, a adăugat conducătorul militar irakian.

Tot miercuri, autoritățile irakiene au anunțat că un total de 137.000 de familii au fost strămutate din cauza violențelor din provincia Ninive și orașul Al Huaiya, de la începutul ofensivei, în octombrie, pentru expulzarea din zonă a grupării teroriste Stat Islamic, relevă o altă informație EFE.


loading...