Un judecător afgan, care a condamnat mai mulţi terorişti, cere cu disperare ajutorul României. „Talibanii mă vor ucide!”

Omid, un afgan care a fost timp de mai bine de şase ani judecător, înainte de revenirea la putere a talibanilor, cere acum ajutorul statului român, temându-se pentru viaţa sa.

07 oct. 2021, 10:15
Un judecător afgan, care a condamnat mai mulţi terorişti, cere cu disperare ajutorul României. „Talibanii mă vor ucide!”

Omid a condamnat în cariera sa de judecător mulți afgani acuzați de terorism. Potrivit TVR, el se află acum în contact cu Forumul Judecătorilor, organizație profesională din România care a mai salvat câțiva magistrați aflați pe lista neagră a regimului taliban din Afganistan.

Judecătorul de 35 de ani i-a povestit lui Adelin Petrișor cât de greu este să supraviețuiești zilele acestea în Afganistan. „Acum câteva zile, talibanii au fost la mine acasă, au intrat cu forţa şi au răscolit tot. Au luat documentele mele, calculatorul portabil, lucrurile personale. S-au comportat foarte urât cu vecinii, i-au întrebat unde sunt şi le-au cerut să mă predea„, a spus magistratul.

Citeşte şi Restricţii tot mai multe în Afganistan! Talibanii le-au interzis bărbierilor să mai radă şi să fasoneze bărbile clienţilor

Judecătorul nu are pașaport, iar talibanii i-au înghețat conturile.

Omid susține că toți colegii săi se ascund, însă nu vor putea face asta la infinit. El ține legătura cu colegii români din Forumul Judecătorilor și speră ca aceștia să reușească să îl salveze. „Dacă situaţia va continua, în curând talibanii ne vor găsi. Dacă mă vor aresta, 100% mă vor ucide„, mai spune judecătorul.

Citeşte şi „Prea mulţi militari întorşi din Afganistan s-au sinucis, au văzut acolo lucruri îngrozitoare”. Dezvăluiri şocante făcute de un ministru britanic