Un judecător îndrăgostit de o poliţistă a fost exclus din magistratură

Un judecător s-a îndrăgostit de o agentă sub acoperire căreia îi promitea sentinţe favorabile, scriu jurnaliştii de la "Evenimentul Zilei". Este vorba despre fostul preşedinte al Judecătoriei Bozovici din Caraş Severin, Lucian Mihai Popuţi care, fără să ştie că femeia este poliţistă, a sfătuit-o cum să pledeze în faţa colegilor săi şi îi promitea rezolvarea tuturor problemelor. Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât excluderea acestuia din corpul magistraţilor.

RomaniaTV.net
17 nov. 2012, 09:29
Un judecător îndrăgostit de o poliţistă a fost exclus din magistratură

Agenta sub acoperire supraveghea o avocată suspectată de corupţie. În acţiunea disciplinară cu care a fost sesizată, Secţia a reţinut că judecătorul Popuţi în calitatea de preşedinte al Judecătoriei Bozovici a acordat consultaţii juridice unei persoane pentru formularea unei plângeri contravenţionale, ce a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bozovici, iar, ulterior, judecătorul i-a prezentat acelei persoane strategii pentru tergiversarea procedurii judiciare, toate acestea constituind manifestări de natură să afecteze imparţialitatea sau prestigiul justiţiei.

De asemenea, Secţia a reţinut că judecătorul s-a deplasat la sediul Judecătoriei Bozovici împreună cu persoana, care dorea să formuleze plângere convenţională, a invitat-o pe aceasta în biroul său pentru a semna plângerea şi a solicitat grefierului cu atribuţii privind repartizarea aleatorie a dosarelor de a rămâne peste programul de normal de lucru, în vederea înregistrării unei cereri în sistem informatic, în alte condiţii decât cele prevăzute de regulamentul de ordine interioară a instanţelor.