Un JURNALIST ITALIAN este PRIMUL ziarist occidental UCIS în Ucraina

Un jurnalist italian a fost ucis de obuze la Slaviansk , după cum a confirmat Ministerul de Externe ucrainean. Împreună cu el ar fi murit şi traducătorul său,

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 10:14

Jurnalistul italian Andrea Rocchelli a fost ucis de obuze de mortier în apropiere de Slaviansk, a confirmat Ministerul ucrainean de Externe. Cu puţin timp înainte, liderii autoproclamatei republici populare Doneţk anunţaseră pe Twitter că un jurnalist italian şi traducătorul său, Andrei Mironov, au fost ucişi în satul Andreevka, de lângă Slaviansk, a relatat RIA Novosti, citată de Agerpres.

‘Din nefericire, toate elementele pe care le deţinem converg spre informaţia că el a decedat. Suntem doar în aşteptarea unei a doua confirmări, identificarea corpului’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Nota oficială indică faptul că familia reporterului ‘este în aceste ore în contact cu Farnesina (sediul Ministerului de Externe de la Roma) şi cu Ambasada Italiei la Kiev, care o va ajuta să ajungă în această după-amiază în capitala ucraineană’, conform EFE.

În atac a fost rănit şi un fotograf francez, William Roguelon, care l-ar fi văzut pe Rocchelli zăcând la pământ fără viaţă, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Acesta este primul caz când un jurnalist străin este ucis în cadrul conflictului din sud-estul Ucrainei.

Agenţia de presă italiană Ansa, citată de RIA Novosti, citând surse bine informate a informat că este vorba de un fotoreporter de 30 de ani din cadrul asociaţiei Cesuralab, care activase anterior în zone fierbinţi precum Afganistan, Libia şi Algeria.