Un jurnalist rus a fost asasinat în Daghestan

Un jurnalist rus incomod, care ancheta execuţiile abuzive comise de autorităţile din Daghestan, a fost asasinat. Ziaristul figura pe lista celor ameninţaţi cu moartea.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 20:49
Un jurnalist rus a fost asasinat în Daghestan

Hadjimurad Kamalov, 46 de ani, fondatorul publicaţiei locale Cernovik şi directorul-general al companiei de editare Svoboda Slova, a fost împuşcat mortal în timp ce ieşea din redacţie, în oraşul Mahacikala, capitala Daghestanului, în noaptea de joi spre vineri.

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra jurnalistului, după care a fugit cu o maşină în care îl aştepta un complice.

Asasinarea lui Kamalov face parte dint-o serie de crime care au vizat ziarişti în ultimii ani, scrie AFP, citată de Mediafax. Şi „nu este exclus ca asasinarea lui să aibă legătură cu activitatea sa profesională”, după cum au declarat  anchetatorii.

Jurnalistul criticase în repetate rânduri autorităţile locale. A scris numeroase articole în care denunţa acţiunile Ministerului de Interne din Daghestan. În 2009, numele jurnalistului apăruse pe o listă a persoanelor ameninţate cu moartea. Publicaţia Cernovik a făcut obiectul mai multor anchete judiciare, iar autorităţile au încercat să o închidă.

Kamalov nu este singurul ziarist incomod lichidat. Pentru anchetele despre crimele din Cecenia a plătit cu viaţa şi Ana Politovskaia care a fost împuşcată în cap, când se urca în liftul blocului în care locuia.