Un kilogram de cireşe, cât un coş întreg de cumpărături. Vezi cât costă acum în magazine cireşele de import

Situaţie incredibilă în supermarketurile din România. Un kilogram de cireşe de import costă cât un coş plin de cumpărături sau cât două facturi la curent.

01 feb. 2016, 08:24
Un kilogram de cireşe, cât un coş întreg de cumpărături. Vezi cât costă acum în magazine cireşele de import

Fructele de import au invadat supermarketurile din România. Preţurile nu sunt deloc mici. Într-un magazin din ţara noastră, un kilogram de cireşe, calitatea I, costă chiar 129 de lei. Făcând o comparaţie, asta înseamnă un coş întreg de cumpărături, două facturi la curent sau cât jumătate de rezervor de benzină. Ce-i drept, o cireaşa de import este de două ori mai mare decât o cireaşă autohtonă.

Pofticioşii care nu mai au răbdare până când vor apărea şi cireşele româneşti vor scoate din buzunar mulţi bani.

Citeşte şi: Nutriţionist: Cireşele îngraşă, căpşunile sunt ideale în curele de slăbire

Cireşele sunt fructe specifice sezonului primăvară-vară şi se numără printre fructele preferate de cei mici. Cireşele conţin vitamine şi antioxidanţi, iar din acest motiv sunt benefice pentru organism, dar în anumite condiţii.

Cireşele ajută la scăderea glicemiei şi sprijină organismul sportivilor de performanţă, care fac un efort susţinut şi combat durerile de după sport. Cu toate acestea, specialiştii spun că au conţinut ridicat de zahăr, iar dacă sunt combinate cu anumite alimente, nu fac deloc bine organismului.

„Cireşele au vreo 10-15 grame de zahăr la suta de grame. Într-o cură de slăbire nu ştiu cât sunt de potrivite. Le mănânci pentru moment pentru că zahărul conţinut este în mare parte fructoză şi nu ţine de foame. Cele coapte au mai mult zahăr. Din păcate, oamenii abuzează şi mănâncă foarte multe cireşe. Ele au evident diverse bacterii sau tipuri de ciuperci, spre exemplu drojdia de bere, şi atunci când le mănânci, chiar dacă le-ai spălat, ele pot fermenta în tubul digestiv”, a spus nutriţionistul Cristi Mărgărit.