Un lider al grupării Jihadul Islamic, ucis într-o lovitură aeriană

Armata israeliană a anunţat într-un comunicat că prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care deţine şi portofoliul apărării, a autorizat operaţiunea împotriva lui Al-Atta, acuzat că a ordonat recentele tiruri cu rachete asupra sudul Israelului

RomaniaTV.net
12 nov. 2019, 04:24
Un lider al grupării Jihadul Islamic, ucis într-o lovitură aeriană

Cel mai căutat om din lume, liderul organizației teroriste Stat Islamic, a murit în Siria, într-o operațiune a forțelor speciale americane. Un alt lider a fost ucis luni noaptea într-o opperaţiune similară

Forţele israeliene l-au ucis pe Baha Abu Al-Atta, un comandant militar al grupării palestiniene Jihadul Islamic, cu o lovitură aeriană care i-a lovit domiciliul marţi dimineaţă, au declarat oficiali palestinieni şi israelieni, relatează Reuters şi AFP.

Cel puţin o altă persoană, o femeie, a fost de asemenea ucisă, în explozia care a distrus clădirea din cartierul Shejaia din Gaza City, au declarat oficiali din domeniul medical. Alte două persoane au fost rănite.

Armata israeliană a anunţat într-un comunicat că prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care deţine şi portofoliul apărării, a autorizat operaţiunea împotriva lui Al-Atta, acuzat că a ordonat recentele tiruri cu rachete asupra sudul Israelului, precum şi atacuri cu drone şi ale unor lunetişti.

Jihadul Islamic a confirmat moartea lui Baha Abu Al-Atta într-un comunicat propriu, ameninţând Israelul cu represalii.