Un lider al Statului Islamic a fost ucis într-un raid aerian, în Afganistan

Unul dintre cei 11 insurgenți uciși în urma unor lovituri aeriene ale NATO era un responsabil de rang înalt din filiala afgano-pakistaneză a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat vineri o oficialitate locală.

15 ian. 2016, 10:38
Un lider al Statului Islamic a fost ucis într-un raid aerian, în Afganistan

Agenția de știri afgană ToloNews relatează, citându-l pe șeful districtului Achin, că Hafiz Saeed se afla printre victimele loviturilor aeriene ale NATO de joi din provincia Nangarhar.

Ghalib Mujahid a mai precizat că fiul lui Mangal Bagh, un alt lider al grupării, se află și el printre cei uciși.

Purtătorul de cuvânt al poliției din provincia Nangarhar, Hazrat Hussain, nu a confirmat însă informația. ‘Nu avem nicio informație care să confirme moartea lui Hafiz Saeed într-o lovitură aeriană’, a spus el. El și biroul guvernatorului au confirmat că loviturile aeriene au avut loc, afirmând că s-au înregistrat zece victime în două atacuri, informează Agerpres.

Citeşte şi Adjunct al liderului SI şi fost comandant al forţelor lui Saddam Hussein, UCIS într-un raid irakian

Unii oficiali au declarat anterior că Hafiz Saeed, fost lider al organizației Tehrik-i-Taliban Pakistan, a fost ucis în iulie împreună cu alte 30 de persoane într-o lovitură aeriană a unei drone în același district.

Estul Afganistanului a fost identificat ca un loc fierbinte pentru activități ale SI, potrivit șefului misiunii NATO, gen. John Campbell. Forțele americane au concentrat tirurile dronelor asupra zonei de est a Afganistanului de la jumătatea anului trecut.

În această săptămână, filiala SI din Afganistan și Pakistan a fost inclusă pe lista neagră a organizațiilor teroriste de către Departamentul de Stat al SUA. ‘Gruparea activează în regiunea Afganistan-Pakistan și este formată în principal din foști membri ai Tehrik-e Taliban Pakistan și talibani afgani’, a precizat diplomația SUA.


loading...