Un lider PMP a cerut înregistrarea mărcii PDL la OSIM: "Credeţi că voi dezvălui acum strategia de campanie?"

Publicat: Joi, 23 Aprilie 2015 12:40 // Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2015 15:41 // Sursa: romaniatv.net

Claudiu-Iorga Palaz, liderul PMP Constanţa şi fost prefect al judeţului, a depus o cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii PDL, denumirea partidului condus de Vasile Blaga, topit în PNL. Palaz a declarat, la România TV, că fostul PDL nu şi-a înregistrat sigla şi denumirea la OSIM, dar a refuzat să dezvăluie motivele care stau în spatele demersului său. 

Claudiu-Iorga Palaz, fost membru PDL, în prezent PMP, a depus la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci), la data de 4 aprilie 2015, o cerere pentru înregistrarea mărcii PDL.

Marca pentru care cere înregistrare liderul PMP include denumirea PDL, o siglă foarte apropiată de cea a partidului condus de Blaga, până la fuziunea cu PNL, inclusiv culorile albastru şi portocaliu. 

CEREREA DE ÎNREGISTRARE:

 

SIGLA PDL:

"Fosta formaţiunea politică nu şi-a înregistrat la OSIM nici denumirea, nici sigla", a declarat Palaz, la România TV

Întrebat cum va folosi marca PDL, liderul PMP Constanţa a spus: "Credeţi că eu acum, în direct, la televiziune, voi dezvălui strategia de campanie care va fi în perioada următoare?"

"PDL nu va apărea, din punctul meu de vedere, pe scena politică românească. Nu înţeleg de ce înregistrarea şi recuperarea mărcii şi denumirii au creat atâta scandal şi nu a creat atâta scandal şi desfiinţarea partidului de către fosta conducere a partidului", a adăugat Palaz.

Vasile Blaga a explicat, pentru stiripesurse.ro, că PNL a contestat decizia OSIM prin care PMP a rezervat sigla şi denumirea PDL.

"Conform legii partidelor politice, articolul 54, alienatul 1, PNL-ul de azi e proprietar al tuturor însemnelor şi denumirilor avute din 1990 până azi de fostul PNL şi fostul PDL", a declarat Vasile Blaga.

Copreşedintele noului PNL invocă şi un precedent în acest sens. După ce PD a devenit PDL, Viorel Rînghilescu a revendicat numele Partidului Democrat, însă democrat-liberalii au câştigat în instanţă.

Legea partidelor politice prevede că "denumirea integrală şi denumirea prescurtată ale unui partid politic înregistrat legal, precum şi semnele permanente folosite de acesta, începând cu anul 1990, îi aparţin de drept, dacă le-a folosit primul, şi nu pot fi însuşite sau utilizate de alte partide politice înregistrate ulterior."

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Claudiu-Iorga Palaz marca PDL; marca PDL OSIM pdl PMP marca PDL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 16:00
...a depus o cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii PDL, denumirea partidului condus de Vasile Blaga, topit în PNL. Citește mai departe…

...
23 apr 15:43
...pentru înregistrarea mărcii PDL, denumirea partidului condus de Vasile Blaga, topit în PNL. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
23 apr 14:57
Răspunde | Votează email 0 email
SUPERVIZOR.ro
Frumos si corect ar fi fost sa precizati sursa: http://supervizor.ro/tupeu-maxim-presedintele-pmp-constanta-vrea-sa-fure-marca-pdl/
23 apr 13:10
...Palaz, liderul PMP Constanţa şi fost prefect al judeţului, a depus o cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii PDL, … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
23 apr 12:55
...Citește mai departe…   ...
23 apr 12:51
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H