Un lunetist din Forțele Armate ale Ucrainei, aproape de a doborî recordul mondial de distanță

Un lunetist din Forțele Armate ale Ucrainei a fost aproape de a doborî recordul mondial de distanță, deținut de un canadian, după ce a eliminat un militar rus de la peste 2,7 km, potrivit Centrului pentru Comunicații Strategice (StratCom)al Forțelor Armate ale Ucrainei.

13 nov. 2022, 22:53
Un lunetist din Forțele Armate ale Ucrainei, aproape de a doborî recordul mondial de distanță
Un lunetist din Forțele Armate ale Ucrainei a fost aproape de a doborî recordul mondial de distanță, deținut de un canadian

Un lunetist din Forțele Armate ale Ucrainei a fost aproape de a doborî recordul mondial de distanță. Acesta a marcat o lovitură bine țintită doborând militarul rus de la o distanță de 2.710m.

Acum lunetistul ocupă locul doi în clasament în ceea ce privește raza efectivă a atacului. Rezultatul său a fost confirmat și de comandamentul Forțelor Armate Ucrainene, după cum relatează agenția de presă Unian.

Citeşte şi: Rusia ar putea accepta înfrângerea în Ucraina. Occidentul i-ar fi transmis lui Putin condițiile de capitulare în război

Un lunetist din Forțele Armate ale Ucrainei, aproape de a doborî recordul mondial de distanță

Nu este specificat unde a avut loc atacul lunetistului ucrainean care a demonstrat o acuratețe și o îndemânare uimitoare. Se știe doar că s-a întâmplat în noaptea de 10 noiembrie.

Odată cu sosirea amurgului, lunetiştii unităţii de forţe speciale a Gărzii Naţionale pleacă la vânătoare. Munca unuia dintre ei a fost foarte rapidă şi precisă aseară„, a anunțat vineri Garda Naţională a Ucrainei, după cum notează și publicația ucraineană Obozrevatel.

Primul loc în lume este deținut de lunetistul canadian „Wali” care a doborât un inamic de la o distanță de 3.540 de metri în timpul unei misiuni în Irak. Pe locul doi se afla britanicul Craig Harrison, ce a atins un record de distanță de 2.475 de metri.

https://www.youtube.com/watch?v=YHTtsHb0uyY