Rusia ar putea accepta înfrângerea în Ucraina. Occidentul i-ar fi transmis lui Putin condițiile de capitulare în război

Occidentul i-a oferit lui Vladimir Putin termeni de capitulare în războiul pornit de președintele rus în Ucraina, în timp ce trupele ruse se au fost forțate să se retragă din Herson, într-o nouă înfrângere umilitoare pentru Moscova.

13 nov. 2022, 08:27
Rusia ar putea accepta înfrângerea în Ucraina. Occidentul i-ar fi transmis lui Putin condițiile de capitulare în război

Război în Ucraina. Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Relații Internaționale din Moscova, Profesorul susține că are conexiuni la Kremlin, a spus că predarea ar însemna ca Rusia să renunțe teritoriile ucrainene pe care le-a ocupat, cu excepția Peninsulei Crimeea, care va deveni o zonă demilitarizată al cărei statut ar urma să nu mai fie discutat până în 2029, potrivit Daily Mail.

Zelenski, despre infrastructura critică din Herson: Ocupanții au distrus tot – comunicaţii, apă, căldură, electricitate
În schimb, Putin și oamenii săi ar evita acuzațiile penale pentru crime de război și ar putea rămâne în continuare la putere, a spus Solovei.

Acesta a mai spus că propunerea a fost discutată între Kiev și Occident înainte de a fi prezentată cercului de apropiați ai lui Putin – care a reacționat pozitiv la idee.

Moscova s-a arătat deschisă de reluarea negocierilor în ultimele zile, în timp presa internațională a scris că Washingtonul îndeamnă Kievul să facă același lucru.

Război în Ucraina. Erdogan: Turcia se angajează să asigure un dialog de pace între Moscova şi Kiev

Turcia se angajează să asigure un dialog de pace între Moscova şi Kiev, a declarat sâmbătă preşedintele Recep Tayyip Erdogan. El a mai subliniat că Rusia ”este un stat puternic, iar Occidentul, în special Statele Unite, atacă aproape fără limite Rusia”, relatează presa turcă, citată de The Guardian.

”Încercăm să găsim soluţii pentru crearea unui coridor de pace aici, aşa cum am avut coridorul pentru cereale”, a declarat preşedintele turc Erdogan reporterilor într-un zbor din Uzbekistan.

Liderul a spus că nu va propune un interval de timp specific pentru nicio prelungire a acordului privind coridorul de cereale – care expiră la sfârşitul săptămânii viitoare – dar a spus că doreşte ca acesta să funcţioneze ”cât mai mult posibil”. Erdogan a lăudat rezistenţa Rusiei la presiunile din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi, relatează Reuters. El a spus că ”Rusia nu este un stat obişnuit, este un stat puternic. Desigur, Occidentul, în special Statele Unite, atacă aproape fără limite Rusia. Împotriva tuturor acestor lucruri, desigur, Rusia rezistă”.

Rusia a lansat invazia în Ucraina în luna februarie şi a susţinut că a anexat patru regiuni din Ucraina ocupată la Federaţia Rusă.

Război în Ucraina. Pod aruncat în aer de trupele ruseşti, risc de rupere a unui baraj care poate provoca o catastrofă VIDEO