Un luptător de sumo infectat cu coronavirus a murit la 28 de ani

Un luptător de sumo în vârstă de 28 de ani infectat cu noul coronavirus a murit, devenind primul luptător de sumo care a murit din cauza virusului mortal, a anunțat miercuri Asociația Japonia de Sumo.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 06:47
Un luptător de sumo infectat cu coronavirus a murit la 28 de ani

Luptătorul Shobushi, al cărui nume adevărat este Kiyotaka Suetake, a fost internat luna trecută şi a murit miercuri într-un spital din Tokyo, din cauza unei insuficiențe multiple de organe legate de coronavirus, a anunţat postul public japonez NHK. Shobushi a debutat la profesionişti în anul 2007, iar cel mai bun clasament al carierei sale a fost locul 11 în divizia sandanme, a patra cea mai înaltă.

Fotbalist turc riscă să fie închis pe viaţă pentru că şi-a omorât fiul de 5 ani. „Pur şi simplu nu-l iubeam” 

În aprilie, AJS anunța că cinci luptători de la dojo-ul Takadagawa au fost testaţi pozitiv pentru virus. Nu este clar dacă ceilalți luptători și-au revenit complet. Săptămâna trecută, AJS a anunțat că Marele Turneu de Sumo de Vară, programat să aibă loc între 24 mai – 7 iunie la Ryogoku Kokugikan din Tokyo, a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Marele Turneu de Sumo de Primăvară de la Osaka, din martie, a avut loc în spatele ușilor închise, dar AJS a decis că turneul din mai va fi anulat, după ce în Japonia a fost prelungită starea de urgență la nivel național până cel puțin la sfârșitul lunii. Până marţi, în Japonia au fost infectate cu coronavirus 16.759, dintre care 691 au murit.