Un mafiot a fost prins de Interpol, după ce posta tutoriale cu reţete italiene pe Youtube

Marc Feren Claude Biart, un mafio care a fost prins în Caraibe, va avea o poveste amuzantă de spus colegilor deţinuţi în închisoare. Acesta nu a fost trădat de vreun complice, aşa cum se întâmplă de multe ori în lumea interlopă, ci de pasiunea pentru bucătăria italiană.

02 apr. 2021, 09:58
Un mafiot a fost prins de Interpol, după ce posta tutoriale cu reţete italiene pe Youtube

Un mafiot a fost capturat de Interpol, în Republica Dominicană, după ce a apărut pe YouTube în videoclipuri cu instrucțiuni de preparare a unor rețete din bucătăria italiană.

Marți, Interpol a confirmat pe Twitter arestarea unui membru al mafiei, care se ascundea din 2014. Biart făcea parte din organizația „Ndrangheta” și era urmărit pentru implicarea, timp de mulți ani, în traficul internațional de droguri din sudul Italiei.

Circumstanțele arestării sale sunt însă puțin curioase: anchetatorii locali l-au identificat în tutoriale de gătit de pe YouTube, unde își expunea abilitățile culinare. În videoclipuri, mafiotul de 53 de ani nu își arăta, practic, fața, dar polițiștii l-au identificat pe baza tatuajelor lui inconfundabile, legate de adeziunea la organizațiile mafiote din țara natală, scrie Aleph News.

Un mafiot căutat din 2014 a fost prins în Republica Dominicană

Cu ajutorul înregistrărilor, a putut fi găsită apoi rapid și locul în care se ascundea. Biart, în vârstă de 53 de ani, se retrăsese în Republica Dominicană, unde ducea o viață liniștită în Boca Chica, fiind considerat de comunitatea locală de expatriați italieni drept „străin”, a declarat poliția.

Grupul Ndrangheta controlează majoritatea importurilor de cocaină în Europa și este considerat cea mai periculoasă organizație mafiotă din Italia. În prezent împotriva grupării se desfășoară un proces uriaș, în care sunt învinuiți peste 350 de membri, fiind cel mai mare caz anti-mafia din Italia din ultimele decenii.

Citeşte şi: Păcăleală de 1 aprilie în Belgia. 2.000 de oameni s-au confruntat cu poliţişti, după ce s-au adunat la un concert anunţat în glumă pe Internet