Păcăleală de 1 aprilie în Belgia. 2.000 de oameni s-au confruntat cu poliţişti, după ce s-au adunat la un concert anunţat în glumă pe Internet

Păcăleală de 1 aprilie în Belgia. Poliţia a intervenit, joi, cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a dispersa aproximativ 2.000 de oameni care s-au adunat în Bruxelles pentru un concert anunţat în glumă pe Internet pentru Ziua Păcălelilor, relatează BBC.

02 apr. 2021, 09:26
Păcăleală de 1 aprilie în Belgia. 2.000 de oameni s-au confruntat cu poliţişti, după ce s-au adunat la un concert anunţat în glumă pe Internet
Păcăleală de 1 aprilie în Belgia

Păcăleală de 1 aprilie în Belgia. Cei aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat pe 1 aprilie în parcul Bois de la Cambre din Bruxelles, sfidând restricţiile impuse de autorităţi în contextul crizei sanitare.

La sosirea poliţiei, unii dintre ei au strigat „Libertate!” şi au aruncat cu diverse obiecte spre forţele de ordine. Patru persoane au fost arestate. În confruntare, trei poliţişti au fost răniţi, potrivit oficialilor. Aparent, alţi doi oameni au fost răniţi.

Citeşte şi: Teoria conspiraţiei a învins în Belgia. Jumătate din personalul medical din partea francofonă refuză să se vaccineze

Păcăleală de 1 aprilie în Belgia

Anunţul privind concertul a fost publicat pe Facebook în luna martie, cu mai mulţi DJ în lineup. Organizatorii au spus că invitaţia a fost o farsă, dar mulţi oameni şi-au făcut totuşi apariţia în locul desemnat pentru adunare.

Conform măsurilor impuse de autorităţile belgiene, adunările în aer liber sunt limitate la patru persoane. Procurorii au transmis că au început o anchetă pentru a afla cine se află în spatele anunţului de pe Facebook.

Primarul capitalei belgiene, Philippe Close, a spus că înţelege că oamenii îşi doresc să iasă, dar că astfel de adunări nu vor fi tolerate, scrie News.ro.

Belgia, cu o populaţie de 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 882.000 de cazuri de Covid-19 şi 23.000 de decese asociate.

Belgia a cerut AstraZeneca dozele de vaccin destinate țărilor care au suspendat administrarea

Belgia

a cerut AstraZeneca dozele în surplus destinate țărilor europene care au suspendat temporar administrarea acestora din cauza temerilor privind posibile efecte secundare. De asemenea, experţi din Republica Cehă au recomandat să fie cumpărate vaccinurile produse de AstraZeneca de la acele ţări care au decis, din motive de precauţie, să întrerupă administrarea acestui ser controversat.

Belgia a cerut AstraZeneca dozele de vaccin destinate țărilor care au suspendat administrarea. „Am contactat AstraZeneca și am întrebat dacă este posibil să folosim dozele în plus, dacă există vreunele”, a anunțat ministrul flamand pentru protecție socială Wouter Beke, precizând că „dacă le putem obține, le vom folosi în strategia noastră”.

Am fost informat că analizează cererea noastră dar că așteaptă decizia de mâine (n.r. joi) a Agenției Europene pentru Medicamente”, a mai afirmat Wouter Beke, citat de HotNews.