BIZARERII electorale: Un măgar nu a fost lăsat să candideze pentru postul de primar VIDEO

În Ecuador, un măgar nu a fost lăsat să candideze pentru postul de primar pe motiv că ar insulta ceilalţi candidaţi. Chiar dacă avea un număr serios de susţinători şi purta cravată, cererea a fost respinsă de către oficiali.

20 nov. 2012, 15:19
BIZARERII electorale: Un măgar nu a fost lăsat să candideze pentru postul de primar VIDEO

Cu toate că este puţin cam măgar, Domnul Măgar, pentru că acesta este numele lui, este foarte popular printre alegători. Ei au organizat o campanie pentru a fi ales primar în cel mai mare oraş din Ecuador, Guayaquil, relatează site-ul metro.co.uk.

Aproape 40 de susţinători au mărşăluit prin oraş în această săptămână, bătând din tobe, în drumul lor spre oficiul unde se înregistrau candidaţii.

Animalul purtând o cravată a mers în fruntea lor. Susţinătorii au completat  şi o cerere de înscriere pe listele de participanţi, în care măgarul avea şi o poză. Măgarul nu a fost însă primit în clădire pentru a îşi depune candidatura.

Din păcate, cererea a fost respinsă pe motiv că este o insultă pentru ceilalţi candidaţi. După un interviu acordat de către stăpânul măgarului pentru un post local s-a aflat adevăratul motiv al acestei campanii.

Daniel Molina, cel care a pornit această mişcare, a vrut doar sa atragă atenţia alegătorilor despre importanţa alegerilor, nicidecum să insulte vreun partid.

Propunerea animalelor drept candidaţi politici nu este un lucru nou, luna trecută un motan a candidat pentru postul de primar într-un oraş din Canada.