Un manifestant a fost ucis la Tunis în confruntările cu poliţia

Un manifestant a fost ucis în urma confruntărilor ce au avut loc duminică între militanţi salafişti şi poliţişti la periferia Tunisului.

RomaniaTV.net
19 mai 2013, 19:13
Un manifestant a fost ucis la Tunis în confruntările cu poliţia

Administratorul general al Spitalului Universitar Mongi Slim de la Marsa, Mounira Ben Ghazi, a identificat persoana decedată ca fiind Moez Dahmani, născut în 1986. Ea a precizat că acesta a murit din cauza rănilor provocate de gloanţe, potrivit Agerpres.

În cursul unei intervenţii la postul de televiziune Hannibal TV, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Mohamed Ali Aroui, a confirmat decesul fără să precizeze circumstanţele. El a mai făcut cunoscut, de asemenea, că s-au înregistrat 11 răniţi în rândul trupelor de poliţie şi trei printre manifestanţi, un agent de ordine şi un militant salafist fiind în stare gravă.

O serie de violenţe au izbucnit duminică la prânz, la periferia Tunisului, între forţele de poliţie şi militanţi ai mişcării salafiste Ansar Ashariaa.

Organizaţia salafistă a încercat să organizeze un miting la Ettadhamen, aglomeraţie urbană situată la periferia de vest a capitalei, după ce autorităţile i-au interzis desfăşurarea congresului anual la Kairouan, la 150 de kilometri sud de Tunis.