Un mare CAMPION al României a murit răpus de CANCER. Sportivul avea 47 de ani

A murit Revisz Romulus, fost campion de tenis de masă. Sportivul a încetat din viață, vineri dimineață, în Germania, la 47 de ani, răpus de cancer la creier.

RomaniaTV.net
09 iun. 2018, 10:52
Un mare CAMPION al României a murit răpus de CANCER. Sportivul avea 47 de ani

Problemele de sănătate au apărut în septembrie 2015, când fostul campion național a fost internat de urgență la spital cu dureri puternice de cap. „Am crezut că problemele sunt de la sezonul epuizant care tocmai se terminase”, a povestit Revisz anul trecut pentru marbacher-zeitung.de.

Diagnosticul a căzut ca un trăsnet, două tumori cerebrale. „Puiu”, cum îi spuneau apropiații, a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate pe creier. A urmat o perioadă de chimioterapie, iar starea lui de sănătate părea stabilă. Revisz știa însă că nu este vindecat. „Știu că tumora poate să reapară oricând”, spunea fostul sportiv.

Revisz a înfruntat boala cu mult curaj. Complicațiile au reapărut în aprilie, când Revisz a ajuns din nou în stare gravă la spitalul din Ludwigsburg. „Puiu” era bolnav. Atât de bolnav, încât l-a ultima postare pe Facebook a vrut parcă să-și pregătească prietenii de ce-i mai rău.

Romulus Revisz era căsătorit și avea un băiat și o fată. A plecat din România după Revoluția din 1989. Abia împlinise 19 ani și era în lotul național de tenis de masă. A câștigat medalii europene de cadeți și juniori alături de Călin Creangă, devenit Kalinikos Kreanga, după ce a primit cetățenia elenă.

Revisz a început să practice tenisul de masă la Șc. Gen. 21 București, s-a perfecționat la CSȘ 2 București, sub îndrumarea fostei campioane mondiale Geta Pitică, și s-a consacrat la Stirom București, unde a fost antrenat de Constantin Mihăilă și de regretatul Aurel Ovanez.

Revisz Romulus a fost campion european la dublu masculin (1984, la Linz, Austria), campion european la dublu mixt (1988, la Novi Sad, Iugoslavia) și dublu campion național (1989, 1998), informează Libertatea.ro.

În străinătate, Romulus Revisz a jucat un an în Kosovo, trei ani în Slovenia, la Maribor, a trecut prin Austria, iar din 1998, Revisz s-a stabilit în Germania. Din 2000, a evoluat la TSG Steinheim.