Un mare regizor a ajuns pe străzi: „De o săptămână dorm în Gara de Nord”

După ce şi-a pierdut familia, Mihăiţă Dragomirescu, regizorul care l-a avut coleg de scenă pe regretatul Sergiu Nicolaescu, a fost lovit parcă de blesteme. S-a îmbolnăvit de cancer pulmonar, iar la scurt timp şi-a pierdut casa.

12 mart. 2014, 08:44

În iarnă credea că viaţa nu-i mai poate zâmbi vreodată, că bătrâneţea lui este condamnată la suferinţă, când cineva i-a adus din nou liniştea în suflet. Un prieten l-a ajutat şi i-a cedat o cameră unde s-a putut încălzi pe timpul iernii.

Odată cu venirea căldurii, Mihăiţă Dragomirescu a rămas pe drumuri, scrie spynews.ro.

De o săptămână dorm în Gara de Nord. Vecinii de la vechea casă au făcut o revoltă să plece administratorul. El a plecat, iar noul administrator m-a dat afară. Am devenit imun la frig„, a declarat regizorul cerşetor.

Acum este din nou în căutarea unei locuinţe care să nu fie foarte scumpă, doar să aibă un acoperiş deasupra capului.

Nu vreau nimic de pomană. Vreau o locuinţă contra cost. Unde stăteam înainte plăteam o chirie de 400 de lei noi pe timp de iarnă şi vara 300 de lei. Aveam aragaz, calorifer in cameră. Eram fericit. Acum simt că nu mai am nicio şansă„, spune regizorul.

Mihăiţă Dragomirescu este o legendă a teatrului românesc ce a ajuns să locuiască printre gunoaie şi să cerşească pentru a-şi putea duce mai departe traiul. Face asta de mai bine de 20 de ani.