Un martor-cheie în dosarul „Mailat”, executat în stil mafiot, în Italia

Un martor-cheie din dosarul Mailat a murit chiar în ziua în care trebuia să depună mărturie despre posibilii complici la uciderea Giovannei Reggiani.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 15:10
Un martor-cheie în dosarul „Mailat”, executat în stil mafiot, în Italia

Potrivit publicaţiei „Il Messaggero”, martorul Vasile Neamţu ar fi fost executat cu un glonţ în cap de către unul dintre complicii săi la un jaf.

Vasile Neamţu era vărul lui Romulus Mailat, iar acesta l-a acuzat tot timpul că ar fi fost, de fapt, autorul crimei din 30 octombrie  2007. Mama lui Neamţu este cea care i-a condus pe poliţişti în baraca lui Mailat, unde a fost găsită poşeta victimei.

”Este o moarte ciudată, aceea a lui Vasile. Atât din punct de vedere a circumstanțelor în care a avut loc cât și din punct devedere a reprecusiunilor pe care le va avea asupra cazului în care Romulus Mailat și complicii săi au atacat și ucis cu bestialitate o femeie ce se întorcea acasă. Vasile era vărul lui Mailat, dar și fiul Emiliei, martorul care în dimineața de după teribilul viol a permis Poliției să-l captureze pe Mailat”, scrie publicaţia italiană.

Romulus Mailat a fost condamnat de Curtea de Apel de la Roma la închisoare pe viaţă. În octombrie 2008, Mailat a fost acuzat de omor deosebit de grav, tâlhărie şi agresiune sexuală asupra italiencei Giovanna Reggiani, fiind condamnat la 29 de ani de închisoare. Avocatul acuzării ceruse închisoare pe viață.