Un măturător din Timişoara a învins statul la CEDO după 14 ani

Un gunoier din Timişoara a învins România la CEDO după 14 ani. Bărbatul care s-a plâns că a fost hărţuit şi persecutat şi-a găsit dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acum statul român este obligat să plătească daune morale uriaşe.

RomaniaTV.net
10 feb. 2017, 08:25
Un măturător din Timişoara a învins statul la CEDO după 14 ani

Totul a început în 2002, când bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost concediat de la firma la care lucra ca măturător. A contestat decizia, iar Curtea de Apel Timişoara i-a admis cererea. Bărbatul a fost reintegrat la muncă, însă după o vreme şi-a dat demisia, pe motiv că ar fi fost hărţuit de conducerea societăţii din cauză că este de etnie romă.

Reangajat după trei ani la aceeaşi firmă, bărbatul a acuzat din nou conducerea societăţii de hărţuire şi s-a adresat Parchetului, care, a decis neînceperea urmăririi penale în acest caz. Nici judecătoria Timişoara nu i-a făcut dreptate omului.

În 2012, bărbatul s-a îmbolnăvit grav şi a ajuns în incapacitate permanentă de muncă. Cu ultimele puteri, acesta s-a adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului, care, după 14 ani de luptă în justiţie i-a dat dreptate.

CEDO a obligat statul român să-i plătească bărbatului despăgubiri morale în valoare de 3.600 de euro.

Citeşte şi O femeie a fost jefuită în timp ce se afla la protest. Hoţul a fost prins

 

loading...