Un medic anunţă apocalipsa vârstnicilor, în Italia: „Celor de peste 60 de ani, infectaţi cu Covid-19, nu le mai dăm oxigen”

Medicul israelian Gal Peleg, care lucrează la Parma, în epicentrul coronavirusului din nordul Italiei, avertizează că spitalul în care lucrează nu mai poate oferi asistenţă respiratorie prin ventilare persoanelor de peste 60 de ani. Echipamentele sunt foarte puţine, raportat la numărul tot mai mare de pacienţi. În această regiune, numărul morţilor de Covid-19 a ajuns la 3.450, conform raportărilor de duminică seara.

23 mart. 2020, 07:02
Un medic anunţă apocalipsa vârstnicilor, în Italia: „Celor de peste 60 de ani, infectaţi cu Covid-19, nu le mai dăm oxigen”

Medicul Gal Peleg spune că numărul aparatelor care asigură respiraţie artificială este atât de redus, încât trebuie limitat accesul pacienţilor cu coronavirus la ele. Astfel, se are în vedere criteriul vârstei, iar sacrificate sunt persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Situaţia se agravează. S-a stabilit o limită de vârstă pentru acordarea de ajutor pacienţilor. La cei peste 60 de ani există mai puţine intubaţii şi anestezii complete. Sub această vârstă nu îi mai ajutăm cu oxigen„, a spus medicul, pentru Channel 12. „Cu toate acestea, încercăm să salvăm pe toată lumea. Totuşi, acest prag de 60 de ani, existent în Parma, nu este un indicativ pentru toată Italia„, a mai adăugat acesta.

Totuşi, în ciuda acestor decizii drastice, medicul Gal Peleg le aduce muribunzilor o ultimă mulţumire. În ciuda restricţiilor impuse de starea de urgenţă şi de regulile stricte ale carantinei, departamentul în care lucrează le permite pacienţilor infectaţi cu Covid-19 aflaţi în stare terminală să îşi ia adio de la cei dragi.

Citeşte şi Paradoxul COVID-19. De ce are Rusia atât de puţine cazuri? „Este evident, nimeni nu moare din cauza coronavirusului în sine”


Numărul deceselor cauzate în Italia de epidemia de COVID-19 a crescut cu 651 în ultimele 24 de ore, ajungând la 5.476, o creştere totală de 13,5%, dar o scădere în cifre absolute a bilanţului pe o zi faţă de sâmbătă, când acesta a fost de 793 de morţi, transmite Reuters, citând anunţul Agenţiei de protecţie civilă.

Numărul total al infectărilor a crescut de la 53.578 la 59.138, un plus de 10,4%, cel mai scăzut procent de la apariţia epidemiei la 21 februarie. În acelaşi timp, a crescut numărul bolnavilor vindecaţi, de la 6.072 sâmbătă la 7.024 duminică. La terapie intensivă se află 3.009 de pacienţi, faţă de 2.857 în urmă cu o zi.

Regiunea cea mai afectată, Lombardia, rămâne într-o situaţie critică, cu 3.456 de decese şi 27.206 de persoane infectate, faţă de un bilanţ anterior de 3.095, respectiv 25.515 de cazuri.