Un medic care clonează cămile pentru concursuri de frumusețe spune că asta este voia lui Dumnezeu: „Noi doar ajutăm”

După ce în 2009 dr. Nisar Wani a reușit prima clonare cu succes a unei cămile, acum a ajuns să cloneze zeci în laboratorul său din Dubai.

25 mai 2023, 14:33
Un medic care clonează cămile pentru concursuri de frumusețe spune că asta este voia lui Dumnezeu: „Noi doar ajutăm”
Medicul din Dubai care clonează cămile

Dr. Nisar Wani clonează zeci de cămile în laboratorul său, fiind o afacere de succes în zona Golfului Persic, acolo unde aceste animale pot aduce sume colosale din curse și concursuri de frumusețe, potrivit Reuters.

„Colectăm aceste ovule din ovarele animalelor sacrificate. Trebuie să le aducem la maturitate în laborator timp de 24 de ore înainte ca ele să ajungă în stadiul în care le putem folosi pentru procesul de clonare”, explică medicul.

Citește și: Zeci de cămile, descalificate de la un concurs de frumuseţe. Motivul: Aveau BOTOX injectat și lifting facial

Clonarea animalelor se face printr-un transfer nuclear de celule somatice. ADN-ul este înlăturat din ovulul unei cămile și înlocuit cu ADN din celula corpului unei cămile prețuite pentru viteza sau frumusețea sa.

Ovulul se dezvoltă într-un embrion fără a fi necesară fertilizarea cu spermatozoizi. Cu toate astea, clonarea animalelor este un proces care durează mult timp, iar rata asa de succes este una scăzută.

„Putem avea între 5 și 10 sarcini și uneori poate între 3 și 6 pui născuți la 100 de embrioni transferați”, explică dr. Wani.

Potrivit medicului, Centrul pentru Biotehnologia Reproducției din Dubai lucrează pentru a conserva celulele și reproduce cămile de cursă campioane, câștigătoare ale unor concursuri de frumusețe sau crescute pentru randamentul de lapte.

Citește și: Mihai Trăistariu șochează din nou: „Nu mă încântă ideea să înfiez copii. Prefer să îi clonez!”

Laboratorul folosește și tehnologia clonării interspecii pentru a conserva animale amenințate cu dispariția. Echipa medicului a clonat exepmplare de cămile bacteriene sălbatice, cunoscute pentru cele două cocoașe, folosind ovule și mame surogat cu o singură cocoașă.

„Nu facem nimic nou cu clonarea. Dumnezeu a creat tot materialul. Dumnezeu a creat celulele, noi doar ajutăm procesul”, afirmă Wani.