Un medic de familie, internat la Terapie Intensivă, în stare critică, din cauza coronavirusului

Situație gravă la Constanța, acolo unde ieri a ajuns ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Un medic de familie este în stare critică, internat la terapie intensivă. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 06:12
Un medic de familie, internat la Terapie Intensivă, în stare critică, din cauza coronavirusului

De asemenea, alți doi medici și cinci angajați din sistemul sanitar sunt infectați. Ministrul Sănătății susține că orașul Constanța este un potențial focar.

Citește și: Alte cinci decese cauzate de coronavirus în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 156

”Am vrut să văd și Constanța tocmai prin prisma că vizitele mele vor fi peste tot unde avem peste 100 de cazuri confirmate. Avem 114 cazuri, avem două decese, avem trei medici afectați, avem cinci cadre, personal auxiliar.

Ministrul Sănătății a declarat faptul că un medic de familie se află în stare gravă, fiind internat la Terapie Intensivă, după ce a fost confirmat cu coronavirus.

“Avem un singur pacient care este pe terapie intensivă, în stare critică. Este vorba de un medic de familie”, a declarat Nelu Tătaru.

Primul cadru medical ucis de coronavirus, în România

A fost confirmat primul cadru medical ucis de coronavirus în România. Este vorba despre o asistentă de 54 de ani de la Spitalul Judetean Constanţa. Femeia s-a întors din Turcia, nu a lucrat în spital si nu a intrat în contact cu pacienţi.

Asistenta avea 54 de ani şi se întorsese recent din Turcia. Femeia suferea de obozitate şi bronhopneumonie. Potrivit Grupului de comunicare Strategică, asistenta a fost confirmată cu coronavirus pe 19 martie, iar pe 2 aprilie a murit. Ea este pacientul cu numărul 117 care a murit din cauza infecţiei cu COVID-19.

„Un gând pios și o lumânare pentru colega noastră, Nina Dumbravă – asistent medical ATI Chirurgie Cardiovasculară, SCJU Constanța.

Dumnezeu să o ierte ! Condoleanțe familiei!”, este mesajul transmis de reprezentanții Sindicatului SANITAS Constanța.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că vineri, 3 aprilie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 3.183, dintre care 283 de persoane vindecate şi externate. Numărul deceselor cauzate de coronavirus în România a ajuns, vineri, la 118.