Un medic de la Spitalul Bagdasar din Capitală, decedat în urma infecţiei cu COVID

Este doliu la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din Capitală. Un medic ortoped al instituției medicale a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 08:13
Un medic de la Spitalul Bagdasar din Capitală, decedat în urma infecţiei cu COVID

Medicul, în vârstă de 60 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală. Decesul a survenit în cursul zilei de vineri.

Raed Arafad: Cadrele medicale din linia întâi, vaccine pentru COVID de către stat

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că transportul și livrarea vaccinului pentru coronavirus reprezintă o provocare pentru persoane implicate, dar și prioritatea la vaccin o vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul celor două categorii, costul vaccinului va fi suportat de stat.

”Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.