Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa infectat cu COVID-19 a murit

Un medic internist de pe secția Medicină Internă 2 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța a murit. Doctorul era infectat cu COVID-19. 

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 06:39
Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa infectat cu COVID-19 a murit

Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului din Constanța.

„Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.
În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020″, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre doctorul Valeriu Neagoe. Acesta demisionase, dar a continuat să vină la muncă pentru că se afla în preaviz, iar în această perioadă a contactat virusul. Colegii de breaslă spun că medicul era internat, la București, unde fusese diagnosticat cu Covid 19, asta după ce fusese contact direct cu primul pacient din Constanța bolnav cu noul coronavirus, asistentul medical Mircea Filipescu.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni…. Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească… În noaptea asta fac de garda in onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie”, a postat pe facebook, în urmă cu câteva ore, o colegă a medicului, infectată și ea cu coronavirus.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 21 APRILIE. 306 noi cazuri în ultimele 24 de ore. În total sunt 9.242 persoane infectate cu coronavirus

Unu din șapte pacienţi infectaţi cu coronavirus în România este cadru medical, iar peste 80% dintre cei ucişi de COVID-19 aveau cel puțin o boală asociată, se arată într-un raport al Institutului Național de Sănătate Publică, pentru săptămâna 13-19 aprilie.