Un medic din Gorj a primit doar avertisment pentru moartea a trei copii VIDEO

Moartea a trei bebeluşi de la spitalele din Novaci şi Târgu Cărbuneşti a fost sancţionată cu un simplu avertisment. Colegiul Medicilor din Gorj a constatat că medicul Damian Diţescu nu a greşit cu nimic, dar că au existat totuşi nişte nereguli în sistemul sanitar. Mama unuia dintre bebeluşii morţi este revoltată şi cere sancţionarea mai dură a medicului.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 14:04
Un medic din Gorj a primit doar avertisment pentru moartea a trei copii VIDEO

După patru luni de anchetă, şeful Colegiului Medicilor Gorj crede că sistemul este vinovat pentru tragediile din cele trei familii de gorjeni.

„Medicii care au manageriat aceste cazuri, în speţă la Novaci, doctorul Diţescu, la Cărbuneşti doctorul Diţescu şi ceilalţi doi medici s-au comportat conform normelor în vigoare. Nu au respectat aceste ordine, motiv pentru care am făcut o propunere de averisment al lor”, a declarat dr. Gheorghe Stanciu, şef comisia de jurisdicţie.

Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Gorj va analiza propunerea de sancţionare cu avertisment, pe care o poate menţine sau nu.

Prima decizie a Colegiului Medicilor a revoltat mămicile care şi-au pierdut copiii.

„Dacă-i dai doar un avertisment pentru că a omorât un copil mi se pare ceva groaznic”, a spus Elena Cândea, una dintre mămici.

Damian Diţescu şi alţi doi colegi ai săi sunt cercetaţi şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru ucidere din culpă.