Un medic infecţionist crede că şcolile nu trebuie deschise până la toamnă. „Ar fi o măsură iraţională”

Carollina Radu, medic infecţionist de la Spitalul Municipal Hunedoara, a declarat, în cadrul unui interviu pentru hotnews.ro, că ceea ce trăim acum sunt nişte scene pe care ni le vom aminti toată viaţă şi ca ea nu a mai trăit aşa ceva în cei 32 de ani de experienţă.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 10:31
Un medic infecţionist crede că şcolile nu trebuie deschise până la toamnă. „Ar fi o măsură iraţională”

Medicul Carollina Radu a mărturisit că este marcată de lupta cu această boală şi ritmul alert în care oamenii infectaţi mor. Aceasta a precizat că ar fi o mare greşeală ca şcolile să fie deschise şi că elevii ar trebui să fie ţinuţi acasă până la toamnă.

„Categoric nu trebuie redeschise şcolile până la toamnă. Ar fi o măsură iraţională. Pentru ce să creezi un asemenea pericol? E adevărat, copiii sunt mai puţin vulnerabili, pentru că sistemul lor respirator are alţi receptori la nivelul căilor respiratorii. Da, copiii, chiar dacă se infectează, pot face forme uşoare de boală, cel puţin teoretic vorbind. Dar în niciun caz şcolile nu trebuie redeschise, mai ales că aceşti copii intră în contact cu părinţii, cu bunicii, cu persoane vulnerabile.

Citeşte şi: A apărut testul care îţi spune dacă eşti imun la COVID-19! Marea Britanie a comandat deja 50 de milioane de teste

Sunt suficient de pline spitalele. Ce să facem, să mai aducem şi copiii să sufere şi alţii pe lângă ei? Am trecut prin epidemii de rujeolă şi nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna una de COVID-19, care să afecteze şi copiii, prin această reluare a cursurilor”, a declarat medicul Carollina Radu. 

Medicul a mărturisit că mulţi dintre pacienţii care se sting au şi alte patologii, în special diabet insulino-dependent. Aceştia au fost primii care au cedat. O altă categorie a celor care au pierdut lupta este cea a pacienţilor cu tumori, cu boli cardio-vasculare, cu obezitate şi cu afecţiuni hormonale. Toţi pacienţii decedaţi la Hunedoara, chiar dacă erau tineri, 47-49 de ani, au avut patologii asociate.