Un medic italian a sunat la spitalul unde voia să se angajeze şi s-a prezentat ca fiind preşedintele Italiei

Un medic italian în vârstă de 56 de ani este cercetat de Parchetul din Roma sub acuzația de substituire de persoană și fals pentru că a încercat să se dea drept președintele Republicii, Sergio Mattarella.

27 feb. 2023, 13:04
Un medic italian a sunat la spitalul unde voia să se angajeze şi s-a prezentat ca fiind preşedintele Italiei

Potrivit cotidianului Il Messaggero, bărbatul a sunat la spitalul „Policlinico Gemelli” din Roma, declarând că este șeful statului și recomandând angajarea ca medic a „nepotului” său.

„Președintele” a spus despre nepotul său că este un medic cu un curriculum extraordinar, care se afla în Statele Unite și dorea să se întoarcă în Italia, informează Rotalianul.

Conducerea spitalului i-a cerut bărbatului apoi să trimită un CV și l-a invitat la un interviu. Bărbatul s-a prezentat apoi la interviu, aducând chiar și o scrisoare de recomandare semnată de Președintele Italiei.

Cu toate acestea, directorii spitalului s-au consultat după interviu și au descoperit că toți fuseseră contactați de „Sergio Mattarella”, iar situația li s-a părut suspectă.

După ce conducerea spitalului a sunat la biroul Președintelui și a cerut lămuriri, a descoperit că este vorba de o înșelătorie, iar medicul a fost astfel demascat și denunțat la autorități.

Citeşte şi: Cu cine a semnat Ioana Cosma, după ce a fost dată afară de la Pro TV. Și producătorul Leo Badea, la aceeași publicație

Aceasta nu este prima dată când o astfel de încercare de escrocherie a fost descoperită în Italia. În trecut, s-au înregistrat cazuri similare, în care persoane s-au dat drept președintele Italiei sau alte personalități publice pentru a obține avantaje personale.

Este important să subliniem că utilizarea necorespunzătoare a numelui și a imaginii unei autorități publice este o infracțiune gravă și pedepsită de lege.

Medicul în cauză este acum cercetat de Parchet, iar consecințele acestui comportament ilegal ar putea fi grave.

Citeşte şi: Jurnalistul italian Maurizio Costanzo a murit la 85 de ani. În anii 90 a fost ţinta unei tentative de asasinat plănuită de Mafia